РНБО: на Маріупольському напрямку бойові дії значно активізувалися (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Як поінформував сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, на Маріупольському напрямку бойові дії значно активізувалися, зокрема розширилася географія ворожих обстрілів наших позицій.

У с. Широкине, окрім провокацій зі стрілецької зброї, противник вів вогонь по укріпленнях сил АТО зі 122-мм САУ «Гвоздика». Під Лебединським та Павлополем відбулися зіткнення українських військових з ворожими ДРГ.  Внаслідок мінометного обстрілу в районі КПВВ «Гнутове», вчора рух через ліню зіткнення на цьому транспортному коридорі тимчасово призупинявся. На Донецькому напрямку вчора цілий день активні бойові дії велися на захід від Донецька – в районі аеропорту, Мар’їнки та Красногорівки. Саме на цю ділянку припадає понад половина епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Тут активно працюють ворожі снайпери і застосовується великокаліберна артилерія НЗФ.

Проте, внаслідок вміло організованої оборони сил АТО, бойовики не мають змоги просунутися вперед. Також неспокійно вчора було під Горлівкою, де бойовики вели вогонь по наших позиціях східніше та західніше від Світлодарського водосховища.

Зокрема, було зафіксовано 2 ворожих обстріли зі 152-мм гармат, причому вогонь вівся з різних майданчиків. Це підтверджує дані нашої розвідки, що всупереч Мінським домовленостям, противник стягнув у Горлівку значну кількість важкої військової техніки. На Луганському напрямку вчора обстановка була відносно спокійною. Поодинокі провокації та перестрілки відбулися вчора ввечері по всій лінії фронту від Золотого до Станиці Луганської. Фактів застосування великокаліберної артилерії, танків та РСЗВ з боку противника на цих рубежах не зафіксовано.

Тим часом ОБСЄ фіксує нові факти порушення Мінських домовленостей з боку НЗФ. Міжнародні спостерігачі задокументували пересування двох танків Т-72 через м. Шахтарськ, яке перебуває під контролем бандформування «ДНР». 4 броньованих машини та 11 танків були помічені на східних околицях м. Зугрес.

Також безпілотник місії зафіксував 10 танків та 27 броньованих машин у Комсомольскому та 4 САУ «Гвоздика» поблизу с. Василівка. Ці населені пункти перебувають достатньо близько від лінії розмежування станом на 19 вересня 2014 року, тому важка техніка НЗФ має залишити ці території.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників, які використовуються противником для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 6 – отримали поранення.

Сьогодні – День медичного працівника України. І це чудовий привід, щоб розповісти про українських лікарів, які надають кваліфіковану допомогу військовослужбовцям та постраждалим у зоні АТО

Фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові надали допомогу близько 5200 особам з початку АТО. 80% лікарів побували у відрядженнях в зоні АТО, а деякі з них провели в гарячих точках по 6-8 місяців. Наразі забезпечення шпиталю виросло майже в 3 рази у порівнянні з 2013 роком, що стало можливим завдяки державній підтримці та допомозі благодійників.

11 12 13 14

Триває співпраця між військовими медичними установами та Асоціацією стоматологів України. У рамках спільної роботи вже було проведено 10 реконструктивно-відновлювальних операцій зубо-щелепної системи та відновлено понад 40 дентальних імплантатів для учасників бойових дій на Сході.

22 21

Водночас наші західні партнери теж допомагають лікувати українських захисників. Перша група з 14 бійців вже проходить двотижневу реабілітацію в одному з військових санаторіїв Словацької Республіки. 31

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям Донбасу

Група цивільно-військового співробітництва ЗСУ доставила близько 3 тонн продуктів харчування, дитячого одягу, канцелярських приладів та засобів гігієни для учнів Маріупольського дитячого будинку, де мешкають понад 100 дітей – від немовлят до 17-річних юнаків та дівчат.

41 42 43 44 45 46 47 48 49

Також військові забезпечили харчами, солодощами та засобами гігієни підлітків-сиріт, які знаходяться у Центрі дитячої реабілітації у селі Червоне поблизу Маріуполя. Наші військові докладають усіх зусиль, щоб доправити якомога більше гуманітарної допомоги в зону АТО. Місцеві мешканці завжди можуть розраховувати на допомогу української армії.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар