Ремонт новгородківського гуртожитку виключили з «Центрального регіону»

Ремонт гуртожитку в Новгородківці довелося виключити з програми «ЦР-2015» і приміщення продовжує занепадати.

Про це йшлося на нараді в ОДА з питання “Аналіз стану житлового будівництва та інвестиційної діяльності на території Кіровоградської області”, передає кореспондент Першої електронної.

Новгородківський район не може виконати план із введення в експлуатацію житла з вини міністерства.

Точкою зіткнення інтересів став занедбаний гуртожиток Новгородківського профтехучилища, який, згідно програми «Центральний регіон-2015», мав бути відремонтований найближчим часом. Органи місцевого самоврядування, спираючись на те, що приміщення не є їхньою територіальною власністю, стверджують, що не можуть виділити кошти чи залучити інвестора до реконструкції.

Багатоповерхівка знаходиться у підпорядкуванні Міністерства освіти і науки України, яке зобов’язане виділяти кошти на її утримання, але вже багато років цього не робить. Аби виправити ситуацію Новгородківська селищна рада звернулася власне до Міністерства і до відповідного департаменту КОДА з проханням передати гуртожиток їй на баланс. Але отримала офіційну відмову, адже за законодавством передача майна з державної власності в підпорядкування органів місцевого самоврядування не можлива.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар