«Кіровоградобленерго» заплатить 68 тис. грн. штрафу

Кіровоградське обласне територіальне відділення припинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку ПАТ “Кіровоградобленерго”.

Про це йдеться на сайті Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Подаємо текст повідомлення без змін.

«Після набрання чинності з 1 січня 2013 року змін до Закону України «Про електроенергетику» розробка та видача технічних умов повинні надаватися електропередавальною організацією у складі послуги з приєднання електроустановки замовника до електричних мереж у вигляді надання послуги зі створення технічних можливостей для передачі у місця приєднання електроустановки замовника відповідної потужності до електричних мереж електропередавальної організації електричної енергії необхідного обсягу з дотриманням показників її якості та надійності.

Тобто, з березня поточного року окрема послуга з видачі технічних умов на приєднання до електричних мереж електропередавальними організаціями не надається. Але під час проведення перевірки Товариства в особі Знам»янського району електричних мереж було встановлено, що з ФОП Щава О.О. та з гр. Овчаренко С.І. на користь електропередавальної організації було сплачено кошти за розробку технічної документації у подвійному розмірі.

Вищеозначені дії Товариства кваліфіковано, як зловживання монопольним становищем на ринку з приєднання до електричних мереж, що призвели до утиску інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

До честі суб’єкта господарювання потрібно віднести той факт, що він вжив заходів до усунення виявленого порушення та запобігання подібним випадкам у подальшому. Зокрема, замовникам повернули зайво стягнені кошти в повному обсязі, а до відповідальних осіб застосована дисциплінарна вдповідальність.

ПАТ «Кіровоградобленерго» визнало факт вчинення порушення та зобов’язалося сплатити штраф у розмірі 68 тис. грн. до Державного бюджету України».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар