Добровеличківський «Тріумф» виборов Кубок фестивалю «Prietenia» в Румунії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У червні у румунському місті Васлуй проходив ХХХІ інтернаціональний фестиваль хореографії «Prietenia». Згідно програми фестивалю перемогу виборювали 84 хореографічні колективи Молдови, України, Угорщини та Румунії. Нашу державу достойно представляли учасники «Тріумфу» з Добровеличківщини. Їх трофеї – два перших місця та Кубок фестивалю.

Підготовка до інтернаціонального фестивалю хореографії велася наполегливо та з усією відповідальністю. Учасники колективу багато часу віддавали тренуванням, нехтуючи розвагами. Перед ними стояла велика мета: довести на теренах іншої країни, що добровеличківські танцюристи стоять на одному щаблі з сильними хореографічними колективами європейської держави.

Розпочалося дійство з інтернаціональної ходи головними вулицями міста, український прапор майорів над нашою делегацією, сповіщаючи про співдружність з європейськими країнами. Незважаючи на велику втому від далекої дороги, наші діти виложилися на всі сто відсотків.

Першим виступом стала танцювальна композиція «Рушничок», яскраві костюми, чіткі рухи передавали колорит нашого регіону. Наш виступ увінчався шаленими оплесками.

Не менший фурор серед глядачів викликала хореографічна постановка «Моряцька сюїта». Кожен із виступаючих докладав усіх зусиль, аби залишити слід у серцях глядачів, і їм це вдалося. Неочікувані трюки, щирі посмішки на обличчях зробили своє: не лишили байдужим жодного з присутніх. Глядачі отримали шалений заряд енергії та яскраві незабутні емоції, адже професіоналізм малих танцюристів сягав найвищої позначки.

 Можна з упевненістю сказати, що про наш «Тріумф» ще довго говоритимуть – два перших місця, Кубок фестивалю, квіти від очільників міста. Цією беззаперечною перемогою добровеличківський колектив підтвердив свою назву, адже те видовище, яке підготували українські танцюристи, стало по-справжньому тріумфальним. Завдяки цьому ще одна зірка з’явилася на міжнародному хореографічному небосхилі.


Марина Глова. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар