Справу про банкрутство Новоукраїнського ЖКП – закрито

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Більше 10 років тому комунальне господарство – Новоукраїнське ЖКП потрапило в боргову яму. Хтось не хотів сплачувати за надання комунальних послуг, інший – ігнорував укладання договорів з підприємством на вивезення сміття, воліючи викидати відходи в яри, на береги річок та полезахисні смуги.

Зростали тарифи на електроенергію, яка, зокрема, Використовувалась і на очисних спорудах, піднімалась заробітна плата працюючим, а тарифи залишались на місці. Так комунальне господарство, а разом з ним і його працівники «скочувалися» до боргової ями. Найбільше потерпали люди, які хотіли вийти на пенсію, але з їх робочого стажу випало немало-небагато, а три роки. Та, якщо вони ще мовчали, то Пенсійний фонд та податкова почали «бити в усі дзвони». Борг підприємства перед Пенсійним фондом склав майже 1 млн. грн.. (!), податківцям заборгували більше 200 тисяч, 28 тис. боргу за енергопостачання, 8 тис. – Фонду соціального страхування від нещасних випадків та 43 тис. – районному центру зайнятості.

Податківці в 2009 році стали ініціаторами стягнення з Новоукраїнського ЖКП кредиторської заборгованості. І в грудні цього ж року, за їх позовом, було порушено справу про банкрутство. Так за 2 роки з міського бюджету було виділено більше 500 тисяч гривень на погашення заборгованості комунального господарства перед кредиторами. Виконавши всі пункти плану санації, міська рада сплатила і за послуги арбітражного керуючого, а це – теж чималі кошти.

7 квітня цього року справу про банкрутство Новоукраїнського ЖКП було закрито. Наразі підприємство знову працює на повну силу, а з ним і його працівники.

Олена Комісаренко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар