Мешканців Кіровоградщини просять використовувати електрообладнання в нічний час

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розроблено план заходів зі зменшення електричного навантаження у ранкові та вечірні години доби. 

ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до всіх споживачів з проханням з розумінням поставитися до цієї складної ситуації і максимально перевести роботу електрообладнання на нічний час (з 23-00 до 7-00).

Це дозволить вирівняти графік електроспоживання, з`явиться можливість економії газу, вугілля й мазуту на теплових станціях. Окрім цього, використання електроенергії в нічний час може бути економічно вигідним для її споживачів. Наприклад, при встановленні двозонного обліку побутовими споживачами, використана у нічний час електроенергія оплачується за тарифом, який удвічі нижчий, ніж в інші години доби.

Нагадаємо, у зв`язку з напруженою ситуацією з поставками вугілля, газу та мазуту на теплові електростанції та можливістю виникнення дефіцитного балансу виробництва і споживання електроенергії, як ніколи актуальним є раціональне та економне її використання – особливо у години максимального навантаження енергосистеми (з 8-00 до 11-00 та з 20-00 до 23-00).

Споживаймо електроенергію відповідально!

Зі сподіванням на порозуміння адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар