Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

За минулу добу ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася – кількість провокативних обстрілів наших позицій з боку НЗФ дещо знизилася. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, водночас противник не припиняє застосовувати важке озброєння – великокаліберну артилерію та міномети, а також бронетехніку (зокрема, танки). Внаслідок цього сили АТО завжди залишають за собою право на вогонь у відповідь в рамках Мінських домовленостей.

Ключові події в зоні АТО за минулу добу

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Уже ввечері противник відкрив вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї, а згодом почався і мінометно-артилерійський обстріл з боку НЗФ.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту, Мар’їнки і Красногорівки. Слід відзначити активізацію роботи ворожих снайперів, які розташувалися у сел. Спартак і намагаються дошкулити нашим воїнам, чиї позиції розташовані північніше.

В околицях Горлівки було відносно тихо, хоча кілька пострілів з мінометів та стрілецької зброї з боку противника все ж зафіксовано.

На Луганському напрямку періодичні перестрілки прокотилися по всій лінії зіткнення на цій ділянці. Найбільш неспокійно було вчора ввечері у Кримському, де противник застосував БМП і 120-мм міномети.

Вчора в зоні АТО прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували 3 польоти безпілотників ворога.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 6 – було поранено.

Спільники проросійських бойовиків отримують справедливе покарання за свої злочини

Павлоградський міський районний суд Дніпропетровської області визнав винним колишнього працівника Селідовської виправної колонії у співпраці з бойовиками. Чоловік проведе 8 років за гратами. Нагадаємо, що оперативники СБУ затримали злочинця у лютому цього року. Встановлено, що він був завербований членом бандформування «ДНР» на прізвисько «Малий», якому повідомляв про місця дислокації техніки та чисельність військовослужбовців ЗСУ. Бойовики використовували інформацію для здійснення артилерійських обстрілів сил АТО.

Українські правоохоронці попереджають усі спроби незаконного вивезення товарів подвійного призначення

Зловмисники намагалися провезти товари, які використовуються у авіаційній та космічній техніці та при виробництві новітніх російських танків Т-90.

13 11 12

Тривають спільні навчання українських і американських військовослужбовців

Вчора розпочався другий етап спільний українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан – 2015».

Головна мета тренувань – вдосконалення рівня бойової та спеціальної підготовки військовослужбовців НГУ за стандартами НАТО. Бійці демонструють високий бойовий дух й готові виконувати усі поставлені задачі.

29-10 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3 29-4 29-5 29-6 29-7 29-8 29-9

Українські патріоти допомагають нашим військовослужбовцям

Зокрема, полтавські волонтери передали бійцям-землякам польову лазню на колесах. Мобільна лазня обладнана душовими кабінами, пральними машинами та резервуарами для нагріву.

33 31 32

Також благодійники з Сумської області відправили для воїнів АТО переобладнаний під мобільну лазню пересувний вагончик, створивши в ньому всі умови для комфортного відпочинку.

43 41 42

Міжнародна спільнота підтримує Україну і допомагає переселенцям

Учора у Києві відбулася урочиста церемонія передачі 360 тонн польсько-німецької гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої домівки внаслідок російської агресії на сході України. Вантаж складається з продуктів харчування, предметів гігієни, спальних мішків, ковдр, туристичних ліжок, медикаментів та шкільного приладдя для дітей.

Триває ротація воїнів, які беруть участь у боротьбі за незалежність України проти російської агресії

Зведений загін вінницької міліції, який упродовж місяця ніс службу в зоні АТО, повернувся додому без втрат. 140 працівників різних служб обласного управління МВС зустрічали рідні, друзі та колеги. Усього в АТО взяли участь 1 400 вінницьких міліціонерів.

59-10 51 52 53 54 55 56 57 58 59 59-1 59-2 59-3 59-4 59-5 59-6 59-7 59-8 59-9

Водночас на схід країни вирушили правоохоронці з Сумщини. Їхні головні завдання – патрулювання вулиць й населених пунктів, чергування на блокпостах, попередження спроб провезення контрабанди та допомога у розкритті злочинів. Цього разу серед міліціонерів – три жінки, які пліч-о-пліч будуть нести нелегку службу в бойових умовах зі своїми колегами-чоловіками.

66 61 62 63 64 65

Нагадуємо, що сьогодні – річниця з того чорного дня, як потрапила в полон Надія Савченко

Її невинуватість, незаконне переміщення і утримання на території Росії вже неодноразово було доведено її адвокатами та авторитетними експертами. Незважаючи на багатомісячні голодування, високе звання Героя України, мандат народного депутата, члена української делегації в ПАРЄ, російська влада відмовляється її звільнити – як ї багатьох інших політв’язнів-українців.

Ðàññìîòðåíèå æàëîáû Í.Ñàâ÷åíêî íà íàçíà÷åíèå åé ñòàöèîíàðíîé ïñèõýêñïåðòèçû

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар