У Кіровограді відкрили перший в Україні Центр Томотерапії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні у Кіровограді офіційно відкрили перший український Центр Томотерапії – приватний медичний заклад профілактики, ранньої діагностики та лікування онкологічних захворювань, який розташований на території обласного онкодиспансеру. 

«УЦТ є першим проектом державно-приватного партнерства в онкологічній галузі, який демонструє реально працюючу Європейську модель розвитку медицини – поєднання інтересів держави та інвестора. Це наглядна модель того, що ми хочемо побудувати в Україні», – зазначив під час церемонії відкриття міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

Сумарний розмір інвестицій у ТОВ “Український Центр Томотерапії” склав понад 250 млн. грн. Тут відкрито відділення променевої діагностики, лікувальне відділення, консультативне відділення, відділ хіміотерапії та денний стаціонар.

У Центрі використовується медичне обладнання американської компанії Accuray, шведської Elekta і японської Toshiba. Зокрема, тут встановлено першу в Україні систему дистанційної променевої терапії TomoTherapy HD, що, в поєднанні з класичним лінійним прискорювачем Elekta Synergy та потужним діагностичним комплексом, дає можливість виявляти та лікувати пухлини різноманітної складності, форми та локалізації на різних стадіях розвитку.

Наголосивши, що дане обладнання мінімізує негативний вплив на організм пацієнта, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко зазначив: «Хочу всіх мешканців Кіровоградщини привітати з цією подією (відкриттям УТЦ), побажати міцного здоров’я і щоб такими Центрами ми користувалися лише в якості профілактичних заходів!».

Читайте такожМіністр охорони здоров’я у Кіровограді розповів про майбутнє української медицини (ФОТО)

На даний час Центр вже проводить безкоштовне діагностування дітей Кіровоградської області з метою раннього виявлення і виключення онкопатології. У 2016 року у Центрі планується безкоштовне лікування дітей як соціальний внесок у справу боротьби з онкологічною захворюваністю Кіровоградщини, де зареєстровані одні з найвищих показників захворюваності та смертності від онкологічних захворювань в Україні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар