Бійці 42-го батальйону повернулись в Кіровоград після річної служби в АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом минулих трьох тижнів було демобілізовано близько сотні бійців 42-го окремого мотопіхотного батальйону, сформованого рік тому на Кіровоградщині. У ніч з 16 на 17 червня семеро воїнів повернулися на Кіровоградщину. На залізничному вокзалі їх зустрічали двоє волонтерів, кілька родичів і журналісти місцевих Інтернет-видань.

Втомлені і щасливі чоловіки, які майже рік не бачили рідних і не були вдома, щиро раділи поверненню. “Ми повернулися живими. Це головне. Ми витримали. Ми пережили цей рік і знову побачили своїх рідних. А Путін – х@йло!” –  сказав боєць Дмитро з позивним “Кузнєчик”.

З собою з фронту бійці привезли державні прапори з підписами бойових побратимів і гітару, з якою не розлучалися протягом цього важкого року. На прохання зустрічаючих хлопці навіть виконали куплетик з однієї з пісень про Путіна.

Також бійці штурмової роти 42-го батальйону передавали привіт і слова вдячності своєму командиру з позивним Татарин, який ніколи не підводив своїх бійців і став для них не тільки наставником, а й другом і батьком.

Нагадаємо, 42-й батальйон батальйон було сформовано навесні 2014 року, як підрозділ територіальної оборони (з листопада – 42 мотопіхотний батальйон 57 мотопіхотної бригади, командир – підполковник Костянтин Заіченко). Сюди на службу прийшли чоловіки з Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької областей, кілька – з Донеччини. Загалом – 644 бійця, більшість з яких – професійні військові різного віку, мають досвід участі у бойових діях, миротворчих місіях у різних країнах світу.

Хлопці провели 11 місяців в зоні АТО без ротації. Пройшли Іловайськ, Савур-Могилу, Вуглегірськ, Дебальцево. У ЗСУ батальйон отримав прізвисько “Рух Опору”. Сепаратисти охрестили його «Чорним», бо ці бійці в полон не здаються і б’ються до останнього. За рік служби батальйон втратив 20 воїнів, двоє – зникли безвісти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар