Кіровоградська влада вчергове «продинамила» шахтарську лікарню

Сьогодні, 16 червня, на засіданні кіровоградського міськвиконкому представники влади вчергове «продинамили» шахтарську лікарню – тепер проблеми недофінансування медичного закладу і виживання його працівників на законодавчому рівні знову лишилися нічийними.

За пропозицією секретаря міськради Івана Марковського члени міськвиконкому майже одноголосно проголосували про відмову від фінансування шахтарської лікарні, мотивуючи свою позицію тим, що держава не виробила чіткого механізму фінансування медико-санітарних частин, а їхнє попереднє фінансування було надто дорогим.

«Минулого року на потреби лікарні з держбюджету було виділено 12 млн грн. У нас немає таких коштів», – наголосив Іван Марковський.

Нагадаємо, «Законом України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформування міжбюджетних відносин” з 1 січня поточного року видатки на фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин здійснюються з бюджетів міст обласного значення, які у попередні роки фінансувалися за рахунок держбюджету.

Крім того, працівникам лікарні, які у лютому виходили на «голодний мітинг» під стіни облдержадміністрації обіцяли вирішити фінансові труднощі. Але знову шахтарська лікарня виявилася нікому непотрібною.

Читайте більше: Кіровоградські лікарі “атакували” облдержадміністрацію 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар