Щоб Мала Виска була з питною водою, потрібно 12 млн. грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Користуючись питною водою з артезіанських свердловин, дістаючи її з-під землі, Мала Виска разом з тим має серйозні проблеми з постачанням питної води споживачам. Для їх вирішення потрібно  12 млн. грн.

Як розповів керівник КП «Мала Виска – Водоканал» Володимир Аврунов, підприємство нині надає послуги водопостачання 3442 абонентам, що проживають на території міської ради. Півтори тисячі абонентів нині користуються пільгами та субсидіями щодо оплати послуг підприємства. Але мережі водопостачання на 90% зношені, що приводить до частих поломок та аварій.

Щоб усунути це кажуть у “Водоканалі”,необхідно замінювати старі зношені та занесені осадом труби. Для цього (а також аби долучитися до однієї з державних чи недержавних програм) вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, адже вартість робіт по заміні труб становить 12 млн. грн і розраховані вони на кілька років. Власних коштів на такий недешевий проект місто не має- це загалом два річних бюджети.

А тим часом, аби у рівній мірі забезпечити городян питною волою в літні місяці, коли її витрати значно збільшуються, адміністрація “Водоканалу” встановила графік подачі води і просить споживачів економити її і не використовувати для технічних потреб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар