Подорожувати безкоштовно і без багажу стає модно (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Чи подорожувалі ви колись автостопом? Автостоп – один з видів подорожувань, без  багажу і коштів.

Вадима Хрипливий – більше пів року подорожує автостопом. Комусь довподоби комфорт, а хтось обирає дешево и сердито.

Вадим навчається в КДПУ ім. В. Винниченка на факультеті фізичного виховання. Родом хлопец із Донецька, пропрацював 6 років на шахті. Він цікавиться кросфітом, любити кататися на сноуборді, Створив організацію з екстремального спорту  у Кіровограді «EKVITAS». Віднедавна Вадим зацікавівся таким видом подорожувань як автостоп.

Вадиме, як Ви почали подорожувати автостопом?

Я зустрічав хлопців-автостопщиків, коли почав вести активний спосіб життя, займатися спортом. Історія автостопу почалася з однієї ситуації. У моєї мами 5 вересня День Народження, я в цей час вже переїхав з Донецька в Кіровоград, роботи немає, відповідно і грошей теж не особливо було. У мене був вибір: або купити квіти мамі чи витратити їх на дорогу. Я вирішив купити квіти, але поїхати безкоштовно, тобто автостопом. Це була моя перша поїздка.

 У скількох містах  вдалось  безкоштовно побувати?

Автостоплю я вже більше шести місяців. Об’їздив уже близько 10 міст України: Харків, Київ, Львів, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Запоріжжя,  проїздом був у Вінниці та Хмельницькому.

Ваш особистий автостоп тримається в межах України?

Я був за кордоном цієї зими. Моя подруга Аліна захотіла подивитися на північне сяйво і ось ми і поїхали, я не зміг її відпустити одну. Це був перший глобальний автостоп – більше 6 тис км нам треба було проїхати. Ми дістались до Мурманська. Це було дуже круто, хоч і холодно. На території вічної зими, я почав цінувати. Також ми познайомилися з хорошими хлопцями, покаталися на сноуборді. По дорозі до Мурманська ми заїжджали в інші міста, де живуть мої друзі. Проїздом були навіть в Білорусії.

Що має знати людина, яка вирушає автостопом?

Перше, одягатися яскраво, бути веселим, але не надмірно. Друге, це подорожувати по 2 людини, не більше, бо що більше двох людей рідше беруть. Не скажу що подорожувати самому круто, краще з кимось. Разом веселіше. Третє правило – це вміти слухати людей, а не базікати постійно про своє. Переїзди з далекобійниками проходять в основному вночі, тому потрібно намагатися не показувати, що ти хочеш спати. Ще, запам’ятайте, що далекобійники беруть по одній людині, рідко два, тому що їх штрафують.

А взагалі, люди будьте активістами! Досить сидіти вдома і чогось чекати! Катайтеся автостопом і у вас можливо з’являться нові знайомі, може навіть друзі. У вас буде море емоцій і вражень.

Вадиме, дякую за цікаву розмову! Яскравих Вам подорожей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар