Кіровоград провів у останню путь професора Марка (ФОТО)

Сьогодні кіровоградці в останню путь провели Василя Марка, українського літературознавця, критика, доктора філологічних наук, професора кафедри української літератури Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, який виховав кілька поколінь кіровоградської інтелігенції.

Кілька сотень колишніх студентів, колег покійного зібралися на площі перед головним корпусом Кіровоградського державного педагогічного університету.

Після молитви владика Марк, єпископ Кіровоградський і Голованівський, звернувся до рідних, студентів і колег: “До життя ми з’являємось на світ з любові батьків, у болю. Коли ми прощаємось з близькою людиною, прощаємось з нею у болю. Як народження не у нашій волі, так і смерть. За свого життя покійний мав допитливий розум, мав дарування. Любов спонукала досліджувати його рідну мову і літературу, захищати українське. Василь Марко залишиться у пам’яті студентів, викладачів, рідних, друзів. І якщо він не завершив якісь справи, ми маємо завершити їх за нього”.

 Олег Семенюк, ректор Кіровоградського педагогічного університету ім. В.Винниченка, сказав своє прощальне слово: “Сьогодні ми прощаємось зі справжнім інтелігентом і чудовим педагогом. Листи співчуття до Кіровограда надходять зі всієї України”.

Професор Григорій Клочек, який добре знав покійного, згадував Василя Петровича такими словами:  “Він казав, що переїхав у Кіровоград із Закарпаття, бо тут багато сонця. А він любив сонце. І був світлою людиною”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар