Батальйон “Донбас”: нападники на Побузький феронікелевий комбінат – самозванці

Невідомі особи, що, погрожуючи зброєю, оточили Побузький феронікелевий комбінату, залишили територію заводу. Участь у захоплені комбінату бійцями одного з батальйонів категорично зеперечується їх керівництвом.

У суботу на місці подій перебували представники прокуратури і керівництво УМВС області. За свідченнями місцевих жителів, у п’ятницю з боку озброєних людей було чутно стрілянину. Як повідомив кореспонденту Першої електронної очевидець, станом на неділю невідомі озброєні люди залишили територію комбінату, та робітники підприємства продовжують обороняту територію.

Одночасно місцеві жителі стверджують, що бачили на невідомих нашивки батальйону “Донбас”. Керівництво батальйону категорично заперечує причетність їх бійців до цього конфлікту і за наказом готове надати допомогу в затримані самозванців.

Анатолій Вінагродський, командир 2-й батальйону спеціального призначення «Донбас», в/ч 3027, так прокоментував ці заяви: “Батальйону “Донбас” у Кіровоградській області апріорі бути не може. Наразі ми знаходимось у Широкиному, куди передислокувалися з Маріуполя. У відпусці знаходиться 7 бійців батальйону, ще 150 чоловіків поранених, знаходяться у шпіталях. Люди, що знаходяться на теріторії комбінату, жодного стосунку до батальйону Нацгвардії “Донбас”  не мають”.

Один з бійців-ветеранів батальйону розповів Першій електронній, що якщо хтось, прикриваючись їх іменем, захоче чинити кримінальні дії, вони готові супроводити цих людей на лінію фронту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар