Переселенці та учні школи-інтернат відвідали Кінологічний центр (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградські правоохоронці організували екскурсію для дітей з школи-інтернату та родин переселенців.За два тижні це вже вдруге учні підшефного навчального закладу, який зараз працює в режимі літніх таборів, за запрошенням т.в.о. начальника УМВС Кіровоградщини Миколи Павленка відвідують міліцейські підрозділи. Цього разу школярі побували у Кінологічному центрі.

Екскурсію для дітей провів особисто керівник Центру Ігор Стасюк. Він розповів гостям про уміння і службові навички своїх вихованців.

На сьогодні підрозділ налічує 15 чотирилапих помічників правоохоронців. У переважній більшості це собаки породи німецька та бельгійська вівчарки, лабрадори. Вони навчені на охорону об’єктів, затримання правопорушників, пошук безвісти зниклих, окремі з них – блискавично знаходять наркотичні засоби, зброю та вибухівку.

– Від уміння службової собаки швидко вийти на слід злочинця, а саме – визначити напрямок його можливого руху, багато в чому залежить і успішна робота оперативних працівників. Крім розшуковців, сьогодні їх допомогу використовують працівники Державтоінспекції, служби охорони. В усіх випадках скоєння резонансних злочинів фахівці Центру разом з вихованцями в обов’язковому порядку прибувають на місце пригоди у складі слідчо-оперативних груп. Для них роботи завжди вистачає, – розповідає начальник Кінологічного центру при УМВС України в Кіровоградській області Ігор Стасюк.

«На рахунку наших вихованців допомога у розкритті десятків тяжких злочинів, робота в зоні АТО на Сході країни. До того ж, собак щоденно залучають до охорони правопорядку на вулицях разом з працівниками патрульної служби. І повірте, якщо хтось із потенційних порушників і розраховує на те, що зможе втекти, то у присутності навченої службової собаки, навряд чи спробує це зробити. У будь-якому випадку шанси точно дорівнюють нулю» – запевняє Ігор Олександрович.

Аби діти на власні очі пересвідчилися у гарній «виправці» вихованців Центру, кінологи запросили гостей на тренувальний майданчик. Там песики долали смугу перешкод, виконували різні команди, знаходили заборонені предмети та затримували уявних порушників.

Усі бажаючі могли «поспілкуватися» із вухастими розумниками ближче та спробувати себе у ролі кінолога. Про взаєморозуміння і симпатію говорили самі за себе задоволені посмішки дітей, «подані» лапи та численні фото на згадку.

Загалом із початку літніх канікул на екскурсії у Кінологічному центрі також встигли побувати діти з Кіровограда та Олександрії. Зокрема, сироти і ті, хто виховується в багатодітних, малозабезпечених та родинах переселенців зі Сходу.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар