Як у Бережинці вчилися перемагати

Попри канікули, школярам Кіровоградського району ніколи сидіти без діла: днями на базі Бережинської школи відбулися масштабні військово-патріотичні навчання «Любиш Україну – вчись перемагати», ініційовані народним депутатом України Станіславом Березкіним та благодійним фондом «Добротвір». 

Ми вже не раз розповідали про низку військових навчань, які вже відбулися в Піщаному Броді, Помічній, Добровеличківці, Бобринці, Новоукраїнці та інших містах області. Цього разу на стадіон у Бережинку з’їхалося майже двісті старшокласників із різних шкіл Кіровоградського району.

Разом із викладачами предметів «Захист Вітчизни» та «Фізична культура» вони навчилися правильно збирати та розбирати зброю, вправлялися в метанні гранати та стрільбі, отримували навики першої медичної допомоги. Все те, про що вони читали в книжках і чули від вчителів на уроках, можна було помацати, спробувати, перевірити.

Інструкторами на навчанні стали Начальник штабу Кіровоградської народної дружини Володимир Литвин, представники обласної спілки ветеранів Афганістану, військові з роти міліції громадської безпеки особливого призначення та члени ГО «Спільна дія» і фонду «Добротвір».

Показував як правильно розбирати автомат Калашнікова АК-47 народний депутат України Станіслав Березкін

‒ Я 35 років тому, відбуваючи службу в армії, востаннє збирав і розбирав зброю. Але руки й досі пам’ятають, що за чим треба робити. Переконаний, що такі навички необхідні кожному українцеві. Ми повинні вміти і знати як захищати Батьківщину. Вона у нас одна – єдина і неподільна, – поділився своїми думками Станіслав Березкін.

Його підтримала і голова Кіровоградської РДА Алла Поліщук, яка зазначила, що подібні заходи урізноманітнюють літні канікули школярів, допомагають їм в ігровій формі здобути навики, які можуть знадобитися у мирному житті. «Я переконана, що такі навчання мають бути регулярними і все більше заохочувати молодь до ознайомлення з основами захисту Вітчизни. Думаю, що це не перший подібний захід у Кіровоградському районі».

Одностайні з цими думками і вчителі, які разом зі своїми учнями слухали інструкторів. Схвально відгукнувся про захід учитель предмету «Захист Вітчизни» Великосевиринівської школи Петро Колесніков.

‒ Матеріально-технічна база з предмету «Захист Вітчизни» практично відсутня через брак коштів. Велике спасибі тим, хто піклується про військово-патріотичне виховання наших дітей, окрема подяка народному депутату Станіславу Березкіну, який це організував. Дай Бог, діти зацікавляться цим предметом і зрозуміють, що захищати Вітчизну треба вчитися, – висловив свої сподівання Петро Іванович. До речі, одна з його учениць – командир взводу 10 класу Олена Левченко – вселяє надію на те, що наша молодь таки зможе врятувати майбутнє країни.

Олена з цікавістю брала участь у всіх тренінгах, уважно слухала інструкторів і мотала на вус усю інформацію: «Ніколи не стикалася з такою великою кількістю зброї, не тримала в руках пістолет та автомат, але для мене це дуже цікаво. Я розумію, що зараз у нашій країні склалася така ситуація, що мені це може знадобитися. Тому я й намагаюся дізнатися якнайбільше» ‒ розповіла Олена.

Поки школярі вчилися військовій справі, для вчителів організатори презентували відеоуроки для молоді «Ми переможемо!».

Навчання завершилися смачним польовим обідом – гречаною кашею з димком, а також упевненістю в тому, що наші школярі любитимуть і захищатимуть Україну, що б там не було.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар