В Україну вторгся черговий російський так званий «гуманітарний конвой» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Маріупольському напрямку ворог здійснив обстріли наших позицій зі 152-мм гармат поблизу с. Мирне та Бердянське. Також тривають важкі бої у Широкиному. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, у прилеглих населених пунктах на окупованій території – Саханці, Безіменному, Дзержинському бойовики зосередили значні сили мінометів та великокаліберної артилерії і активно її застосовують. Внаслідок цих обстрілів с. Широкине, яке ще донедавна було популярним курортом, перетворилося на руїни.

17 11 12 13 14 15 16

На знімках представлені результати обстрілів бойовиками дитячого оздоровчого табору «Маяк» та південно-східної околиці Широкиного. Нагадаємо, що все озброєння калібром понад 100 мм підлягає відведенню від лінії зіткнення на відстань, з якої неможлива прицільна стрільба по позиціях протилежної сторони. Проте ці фотографії – наочне свідчення того, що бандформування «ДНР» не виконує Мінські домовленості і проводить неприховану політику ескалації конфлікту.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту. Противник продовжує передислоковувати бойову техніку ближче до лінії зіткнення, зокрема зафіксовано неодноразове використання танків з боку НЗФ. Також не вщухає вогонь ворожих 120-мм мінометів та 122-мм гармат, які дислокуються на території зруйнованого аеропорту і селища Спартак. Окрім цієї ділянки оборони, противник порушив режим тиші південніше – в Мар’їнці, Красногорівці і Старогратівці, а також північніше – в районі Горлівки.

На Луганському напрямку обстановка не менш складна – вчора бойовики здійснили обстріл наших позицій в районі Новотошківського з реактивних установок «Град» та 152-мм гармат. Не вщухають бої і північніше – в районі Трьохізбенки та Сокільників, де відбулося бойове зіткнення з противником. Тривають ворожі обстріли та провокації поблизу Попасної, Золотого, Щастя та станиці Луганської. Через систематичні провокації бойовиків та небезпеку для мирних мешканців рух через лінію зіткнення в Луганській області наразі заборонено.

Вчора в зоні АТО наші прикордонники і військові зафіксували 28 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 13 – було поранено. З огляду на активізацію бойових дій, численні провокації та застосування важкого озброєння з боку противника, сили АТО понесли втрати по всій лінії зіткнення.

В Україну вторгся черговий російський так званий «гуманітарний конвой»

Російські ЗМІ, зокрема інформаційне агентство «ТАСС» поширюють неправдиву інформацію, що українські прикордонники та митники нібито взяли участь в оформленні цього вантажу. Насправді, оскільки традиційно російські вантажівки слідують без дотримання міжнародного законодавства, не отримавши погодження України і Червоного Хреста, українські фахівці не мають змогу провести повноцінну процедуру оформлення вантажу.

Проте нашим прикордонникам вдалося виявити у одній з вантажівок російські військові шоломи. Це вкотре доводить, що «конвої» – російська провокація і пряме пособництво бандформуванням, що контролюють окуповану частину Донецької і Луганської областей.

Українська держава нагороджує своїх воїнів

Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди українським військовим, які захищали Донецький аеропорт. Нагороди з рук Глави держави отримали самі «кіборги», а також родичі загиблих воїнів.

Президент вручив Зірку Героя України батькам і дружині старшого лейтенанта Івана Зубкова – відважного українського воїна, який, ризикуючи життям, врятував своїх побратимів в Донецькому аеропорту. Глава держави від імені всього українського народу подякував батькам героя за те, що вони виховали такого сина, на прикладі якого будуть виховуватися покоління українських патріотів і українських воїнів. Також посмертно нагороди отримали Юрій Осаулко, Василь Григорьєв та Руслан Коношенко.

Президент подякував присутнім на церемонії представникам Світового Конгресу українців та української діаспори з Канади за допомогу та підтримку українських військових в найважчі часи становлення української армії.

29-9 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3 29-4 29-5 29-6 29-7 29-8

Також Президент України відзначив військових медиків, які рятують життя українським воїнам, взявши участь у церемонії з нагоди 260-річчя Київського військового госпіталю

Понад 100 співробітників медичного закладу виконували свої обов’язки в зоні проведення АТО та в польових умовах врятували сотні життів. Медики госпіталю також працюють пліч-о-пліч з колегами в Харківському, Дніпропетровському військових госпіталях і районних лікарнях Луганської та Донецької областей. Лікарі військового госпіталю допомогли 5,5 тисячам українських військових. Зокрема, в цьому закладі лікувалися Герої України полковник Ігор Гордійчук та майор Олександр Петраківський, понад 20 кавалерів орденів «За мужність», Богдана Хмельницького та інших. Вручаючи державні нагороди лікарям госпіталю, Петро Порошенко також подякував за мужність і героїзм пораненим військовослужбовцям, які зараз відновлюють здоров’я у закладі.

33 31 32

Українські спецслужби продовжують відловлювати посібників бандитів

На Луганщині Служба безпеки України затримала прикордонника, який передавав таємну інформацію бандформуванню «ЛНР». Перебуваючи у Станично-Луганському районі, який межує з Росією, зловмисник збирав відомості про місця дислокації, чисельність та озброєння підрозділів, розміщення мінних полів і виконував інші завдання ворога. Зрадник планував перейти на службу до лав НЗФ «ЛНР».

Співробітники СБУ також затримали бойовика – мешканця Дзержинська Донецької області. Встановлено, що з травня 2014 до квітня 2015 року він ніс службу на блокпостах т.зв. «ДНР» у окупованій Горлівці.

У с. Маломихайлівка Покровського району Дніпропетровської області в лісосмузі було виявлено дерев’яний ящик, у якому знаходилися 8 гранат різних систем, 800 г вибухівки та 170 набоїв до різної зброї. Особа власника арсеналу встановлюється.

Триває ротація підрозділів українських правоохоронців в зоні АТО

Сьогодні в Ужгороді проводжали черговий загін закарпатських міліціонерів, які вирушили в зону АТО на Донеччину, щоб замінити на бойовому посту своїх товаришів. Проводжали бійців у далеку й небезпечну дорогу керівництво області й УМВС, друзі та колеги по службі, рідні та близькі. Благословив загін правоохоронців отець Іван, який і сам неодноразово був у зоні АТО як військовий капелан та отримав поранення.

45 41 42 43 44

Сорок правоохоронців Черкащини повернулися із зони проведення АТО.Місяць зведений загін міліціонерів Черкаській області ніс службу в районі Артемівська в Донецькій області. Крім забезпечення охорони громадського порядку та роботи на блокпостах, які знаходилися на передовій, міліціонери забезпечували охорону стратегічно важливих об’єктів. За сумлінне виконання поставлених завдань бійців було нагороджено цінними подарунками та почесними грамотами.

59 51 52 53 54 55 56 57 58

Українська діаспора допомагає нашим правоохоронцям

Спецбатальйон «Тернопіль» отримав допомогу від американських благодійників. Форму нового зразка, взуття, медикаменти, продукти харчування зібрала для міліцейського батальйону громада американського містечка Сірак’юс (штат Нью-Йорк). За словами одного із волонтерів, допомогу з-за океану передавали неодноразово. Раніше гуманітарний вантаж отримали спецпризначенці батальйону «Львів». Бійці подякували меценатам за підтримку та передали їм український прапор зі своїми автографами.

61 62 63

 За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар