На Кіровоградщині озброєні люди захопили феронікелевий завод

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У селищі Побузькому Голованівського району невідомі люди в балаклавах і зі зброєю захопили феронікелевий комбінат – усі цехи і об’єкти, окрім пожежної частини, яка знаходиться на його території.

Як вдалося з’ясувати Першій електронній газеті у працівників заводу, невідомі особи, погрожуючи зброєю, знешкодили охорону і перекрили контрольно-прохідний пункт. На їхньому одязі немає ніяких розпізнавальних знаків, а обличчя заховані під балаклавами. З робітниками заводу рейдери не розмовляють, не пояснюють причину захоплення і не зізнаються, кого вони представляють.

У той же час, кіровоградка Янна Тетеріна в мережі Фейсбук повідомила, що невідомі рейдери звинувачують працівників заводу у сепаратизмі, адже нікель імпортується в Росію. За інформацією преси, власниками підприємства є Михайло Чорний (росіянин, основний акціонер «Сибірського алюмінію», нині мешканець Ізраїлю) та Олександр Бронштейн (росіянин, через британську фірму є власником Волгоградського і Волховського алюмінієвих заводів).

У Голованівському РВ УМВС черговий повідомив, що про надзвичайну подію правоохоронцям не відомо – сигналів з Побузького не надходило. Дільничний інспектор Володимир Соколик зазначив, що наразі перебуває в іншому селі, про захоплення заводу не знає і поїхати на місце події зараз не може.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар