Кіровоградським кіборгам показали 242 дні оборони (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградським спецпризначенцям показали документальний фільм «Аеропорт», присвяченому героїчній обороні Донецького аеропорту. які здійснювали підрозділи Кіровоградського полку спецназу.

«Донецький аеропорт. Точка болю. Точка відліку» – фільм періоду кінця вересня – початку жовтня минулого року. 242 дні оборони люди витримали, не витримав бетон. У фільмі немає акторів – тільки реальні події. У обороні аеропорту брали участь військові 3-го окремого полку спеціального призначення, які прийшли на перегляд фільму.

«Абсолютна більшість присутніх тут спецпризначенців тримали оборону аеропорту, – розповідає заступник командира полку 3-го спеціального призначення підполковник Микола Поровський. – Але був створений і новий підрозділ, які теж прийшли приєднатись до бойової слави полку. Фільм стане прикладом героїзму, служіння українській ідеї, прикладом дотримання присяги своїй державі».

Також заступник командира додав: «Підрозділи нашого полку, як найбільш боєздатні підрозділи української армії, були розміщені у Донецькому аеропорту із травня до середини жовтня минулого року. Перші постріли у обороні Донецького аеропорту здійснили саме наші снайпери, які побачили диверсійну групу бойовиків в той момент, коли почались бойові дії і російські спецназівці під виглядом місцевого населення намагались захопити старий термінал».

5e68941ed1b3

Спецпризначенець із позивним «Цезар» розповідає: «У фільмі все було дуже чітко відтворено. Реалістично. Сказано все правдиво. Але шкода, що коментарі не всіх були. Там про кожного бійця можна було б створити окрему історію, окремий фільм – про кожну подію, кожен день».

Чи не провідну роль фільму віддано керуючому «кіборгів». Людина, яка координувала дії незламних спецпризначенців, тримала дух і спрямовувала силу. Командиру батальйону Олександру Трепаку присвоєно звання героя України за героїчний захист Донецького аеропорту.

«Спілкуючись із ним у повсякденному житті полку, я не думав, що він ще й такий талановитий зберігач слави полку і оповідач тих подій, у яких брав участь. Завдяки його таланту, оборона Донецького аеропорту тривала так довго», – наголосив Микола Поровський.

543963b1278d

Троє військових виступили напередодні фільму. Чоловіки дякували своїм побратимам, волонтерам, командиру. Дякували за те, що повернулись живими. «Вищий офіцерський склад зберегли великий склад військових своєю грамотністю. Колись близько другої ночі ми навели артилерію і накрили колону бойовиків. Ми вижили тільки завдяки правильному розрахунку командування», – розповів один із солдатів.

Своїми історіями з передової спецпризначенці ділились неохоче, адже хлопці не визнають себе героями і соромляться хизуватись на камеру своїми подвигами. Саме за такою чоловічою скромністю та стриманістю криється справжня відвага.

Про фільм, де розповідається як кувалась міць української армії, читайте на Першій електронній.

80338baf4d1a

5b3c92e2ce41


Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар