Правий Сектор: У Кіровограді формуватимуть батальйон ДУКу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді оголошено набір до батальйону добровольчого українського корпусу. До його лав можуть вступити люди від 16 років, та на фронт підуть тільки старші за 21 рік.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили керівник обласної організації ПС Олександр Золотарьов та координатор ініціативної групи по створенню Кіровоградського обласного добровольчого корпусу Пилип Таран, передає кореспондент Першої електронної газети.

За словами Пилипа Тарана, як показала сумна практика, непідготовлені бійці гинуть у боях, тому є необхідним вишкіл у тренувальних таборах. Новостворенийатальйон буде підпорядковуватись Андрію Стемпіцькому, командиру ДУКу. Також він зазначив, що в Кіровограді буде організовано мобілізаційний центр, а двомісячний вишкіл проходитиме у тренувальних центрах. Молодь віком до 21 року буде проходити вишкіл в Кіровограді. Інструкторами працюватимуть бійці ДУК, які брали участь у захисті Донецького аеропорту, а ще залучатимуть і професійних військових.

Як розповів один з бійців ДУКу, учасник захисту Донецького аеропорту Пилип Таран, до батальйону можуть прийти і дівчата, адже в ДУК поруч з нами в боях нарівні з чоловіками воюють і жінки.

Добровольчий корпус, за словами Олександра Золотарьова, має бути резервною армією. Тобто людина може займатися повсякденними справами, роботою, бізнесом, а раз на рік проходити вишкіл на випадок війни.

Також новопризначений керівник військово-політичної організації повідомив причину, за якою відбулася зміна керівництва організації в Кіровограді: вони не виконали завдань, поставлених виконкомом, і їх усунули від керівництва рішеням проводу організації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар