На Кіровоградщині розпочато кримінальне провадження стосовно посадовців відділу освіти

Прокуратурою Бобринецького району розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб відділу освіти Бобринецької РДА, внаслідок якої спричинено збитки державі на загальну суму 683 тис грн.


Зокрема, відділом освіти здійснено безпідставне перерахування 570 тис грн бюджетних коштів за фактично не отримані послуги з капітального ремонту шкіл. На даний час, роботи по покращенню умов надання освітніх послуг для громади с. Кетрисанівка не розпочаті, будь-яка проектно-кошторисна документація у відділі освіти, крім рамкових угод та платіжних доручень, відсутня, повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Крім того, посадовці допустили порушення при перерахуванні єдиного внеску та нарахуванні заробітних плат. Також виявлено завищення витрат загального фонду на утримання гуртожитку, недоцільне використання бюджетних коштів та недоотримання коштів по договорам оренди приміщень.

Загальна сума збитків, спричинених державі внаслідок порушення бюджетного законодавства у зв’язку з неналежним виконанням службовими особами своїх обов’язків, становить 683 тис грн.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.


Поширити:

Залишити коментар:

коментар