Хто опікується покинутими дітьми Олександрійщини? (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Усе у світі починається з мами… І ніхто, і ніщо не може замінити дитині її любов, тепло та ласку. Але, на жаль, не всім від народження щастить відчути тепло материнських рук та підтримку батьківського плеча. Отак на світ з’являються державні діти. Тимчасово їхньою домівкою стали лікарняні палати, а няньками – медсестри, санітарочки та волонтери.

Саме про таких дітей нашому кореспонденту нещодавно переповіла Олександрійський районний педіатр Валентина Алєксєєва.

За її словами, все частіше до лікарні привозять грудних дітей зі значною втратою ваги, надмірним виснаженням і супутніми захворюваннями. Місяць-два і вони оговтуються. А тим часом соціальні служби проводять необхідну роз’яснювальну роботу з батьками і після цього знову повертають малечу в родину. Таким чином дають генетичним батькам ще один шанс на виправлення.

«Якось одна жіночка народила у нас дівчинку. Доки перебувала в пологовому, а потім у дитячому відділені, ніхто з родичів до неї так і не приходив. За день до виписки попросила, щоб медсестри приглянули за новонародженою, а вона тим часом швиденько навідається у Нову Прагу до рідні і тоді повернеться за немовлям. Дуже просила і вмовляла, тож вирішили її підтримати. Та в останній момент, перед виходом з лікарні, жіночка звернулася до мене особисто. Сказала, що на мою честь донечку назве «Валентиною», мені ж її і подарує, бо відчуває, що саме я стану їй гарною мамою. З тим, не роздумуючи, вона й пішла з лікарні. На щастя, невдовзі крихітку вдочерили і тепер вона мешкає у нормальній сім’ї. Усе у неї добре», – пригадує лікар.

Що стосується дітей, якими зараз опікуються олександрійські медики, то всі вони, зі слів педіатра, вилучені з багатодітних родин, більшість з наявними ознаки виснаження та недогодовування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар