Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у с. Широкине. Бойовики застосовували міномети та 120-мм артилерію, працювали ворожі снайпери.

Бій тривав цілий день, проте лінія зіткнення залишається незмінною, втрат серед наших бійців немає.  Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Також вчора поблизу с. Червоне Першотравневого району Донецької області, що на захід від Маріуполя, в акваторії Азовського морястався вибух малого катера українських прикордонників. Причиною інциденту став вибуховий пристрій бойовиків, який принесло морем з боку окупованих територій.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Противник підвів до лінії зіткнення бронетехніку (зокрема, БМП і танки). Найбільш запеклі обстріли наших позицій з боку ворога велися на північно-західних околицях Горлівки.

У смт. Гольмівський та безпосередньо у Горлівці бойовики тримають артилерію та танки і активно застосовують їх, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Також вчора бойові дії велися під Мар’їнкою та південніше – в районі Гранітного і Старогнатівки.

На Луганському напрямку бойовики проявляли активність в районі м. Щастя та с. Старий Айдар, а також вздовж Бахмутської траси на ділянці від сел. Золоте до с. Трьохізбенка. Бойові дії на цих рубежах оборони активізувалися у другій половині дня. Противник вів вогонь зі стрілецької зброї та мінометів. Фактів застосування іншого важкого озброєння не зафіксовано.

Водночас під ворожий мінометний вогонь потрапили спостерігачі ОБСЄ та СЦКК. Це сталося в районі м. Щастя. Інцидент стався, коли спостерігачі проводили огляд воронок від попередніх обстрілів. Це свідчить, що бойовики систематично порушують режим тиші, тим самим зриваючи процес мирного врегулювання конфлікту на сході України.

В районі с. Валер’янівка, що під Волновахою, сили АТО збили ворожий безпілотник.

За минулу добу внаслідок бойових дій та диверсій противника загиблих українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено. Також внаслідок підриву катера під Маріуполем 1 український прикордонник зник безвісти.

Мар’їнка оговтується після нападу бойовиків

У ході спроби наступу противника місто зазнало важких руйнувань, є постраждали і загиблі серед місцевих мешканців. Українська армія надійно охороняє місто і готова до нових випробувань.

18 11 12 13 14 15 16 17

Світ підтримує Україну у боротьбі з агресором

Канадські військові тренуватимуть наших національних гвардійців. Про це повідомив прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер під час візиту до України.

Також, у ході саміту «Великої сімки», що цими днями пройшов у Німеччині, лідери провідних країн світу заявили, що санкції проти Росії будуть збережені до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Посібники ворога отримують заслужене покарання

Київський районний суд Харкова визнав винним у фінансуванні тероризму харків’янина, який купував картки поповнення рахунків мобільного зв’язку, а потім передавав бойовикам бандформування  «ЛНР», і також допомагав бойовикам обготівковувати свої кошти у банкоматах Харківщини. Суд постановив призначити йому покарання у вигляді 5 років за гратами.

Триває ротація українських захисників

Івано-франківські правоохоронці повернулися з Луганщини, де вони 2 місяці перебували у бойовому відрядженні.

За успішне виконання завдань керівництво вручило міліціонерам почесні грамоти та матеріальне заохочення.

У зв’язку з некомпетентністю окупаційної адміністрації на неконтрольованій Україною частині Луганщини, у Стаханові більшість підприємців припиняє роботу через нерентабельність. Також триває масштабна кампанія із незаконного привласнення бізнесу: зокрема бойовики з бандформування «ДНР» встановили контроль над компанією, що надає послуги мобільного зв’язку та доступу до мережі Інтернет.

26 21 22 23 24 25

Наостанок – добра новина

З ворожого полону вчора було звільнено військовослужбовця 28-ї бригади ЗСУ Романа Марченка, який потрапив у полон під Мар’їнкою. І сьогодні, о 15:00 у зоні АТО відбудеться прес-конференція за його участю.

 

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар