Кіровоградські правоохоронці зупинили два транспортних засоби, власники яких перевозили боєприпаси

Один з автомобілів належить мешканцю Голованівського району, інший водій родом з Івано-Франківщини. У двох автівках під оббивкою салону правоохоронцями виявлено предмети, схожі на гранати у кількості 6 одиниць та запали, штик-ніж від автомата, 40 набоїв та оптичний приціл. За незаконне зберігання заборонених предметів зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Пригода сталася 4 червня цього року на автодорозі Знам’янського району, що на Кіровоградщині. Правоохоронці отримали інформацію про те, що двоє громадян, ймовірно, перевозитимуть боєприпаси. У результаті перевірки факт підтвердився.

Під час зупинки транспортних засобів водії не заперечували, аби салони оглянули працівники міліції, і навіть поводилися досить впевнено та спокійно до того часу, поки авто не оглянули більш детально. У підсумку під пластиковою оббивкою легкових автомобілів оперативників чекала серйозна знахідка, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

– Вилучені предмети, схожі на боєприпаси та набої, було направлено на дослідження. До них додалися ще й ті, які правоохоронці того ж дня вилучили за місцем проживання родички одного з підозрюваних. Таким чином арсенал доповнили предмети, схожі на магазини до автомата Калашникова у кількості 5 одиниць, запали до гранат у кількості 2 штук, набої калібру 5,45 у кількості 190 одиниць та 2 – калібру 23 мм, – розповідає начальник Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Ванін.

За цим фактом інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Якщо за висновками експертів буде доведено, що боєприпаси та вибухові пристрої є бойовими, зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар