Перше погашення спецштемпелем Кіровоградської Укрпошти зробила маленька кіровоградка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоград відсьогодні має власний штемпель спеціального погашення. Це знакова подія для усіх шанувальників філателії. Тепер вони мають можливість робити цікаві філателістичні сувеніри та відправляти їх своїм друзям – колекціонерам з усього світу.

6 червня на Центральному поштамті у Кіровограді перше погашення спеціальним штемпелем зробила маленька кіровоградка Світлана. Вона відправила собі листа, франкованого зчіпкою марок «Українські народні казки», повідомляє Укрпошта.


Кіровоградський штемпель спецпогашення особливий – на ньому міститься девіз «BONA CAUSA TRIUMPHAT». У перекладі із латини – «Добра справа перемагає». Ці слова викарбувані на фасаді будинку Центральної пошти у Кіровограді. Символічно, що перший відтиск штемпеля був проставлений на дитячому поштовому відправленні. Це дає надію, що дитяча філателія – основа, міцний підмурок дорослого колекціонування, отримає в обласному центрі новий потужний поштовх розвитку. У цьому переконана і директор Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Людмила Салоїд, яка особисто докладає багато зусиль, щоб прищепити юним кіровоградцям любов до філателії і захоплення від розумного колекціонування.

Що необхідно зробити, щоб відправити кореспонденцію із новим штемпелем спец погашення? Алгоритм простий: необхідно прийти на Центральний поштамт, обрати собі конверт чи листівку, наклеїти поштову марку, звернутися у віконце №4, де оголосити своє бажання про спецпогашення і відправити листа. На усіх етапах вам допоможуть чуйні спеціалісти Кіровоградської дирекції «Укрпошти».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар