Українка намалювала комікс про Виродків-колорадів і українських супергероїв (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Чернівцях художниця Софія Розуменко та автор ідеї Леся Воронюк презентували перший комікс про українців-супергероїв, передає Українська правда.

Прототипами героїв, за словами художниці, стали звичайні люди, які захищають Україну на Донбасі: «Я вважаю, що всі, хто нас захищає – вони і є супергерої, тому наші персонажі – це такий збірний образ». Ідея книги виникла у Лесі Воронюк, коли вона шукала книгу для своєї доньки. Головні герої коміксу – Кобзар, Кіборг, Кріп та Віра; антигерої – Колоради та двоголові орли-людоїди Дворли. Автори планують створити цілу серію коміксів для дітей, які будуть перегукуватися з подіями в Україні.

«Наприклад, у першому випуску супергерої мають врятувати жайворонка, який приносить сонце, якщо вони цього не зможуть зробити, може настати вічна тьма. Частина подій відбувається в аеропорту “Д”. Судячи з кількох презентацій, діти цілком зрозуміли, про що йдеться. Такий виклад нашого сьогодення (через формат пригодницьких коміксів) для дітей зрозумілий, цікавий, захопливий, простіше кажучи – це розповідь про сьогоднішні події мовою дітей та підлітків», – розповіла Леся Воронюк.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар