Управління освіти Кіровоградської міськради провело тендер з порушеннями законодавства

Державна фінансова інспекція в Кіровоградській області за результатом ревізії підтвердила факти, що свідчать про переплату державних коштів і порушення тендерного законодавства, при закупівлі продуктів харчування Управлінням освіти Кіровоградської міської ради.

Раніше, громадська організація «Верховенство права» звернулася в правоохоронні та контролюючі органи із заявою, про порушення законодавства у сфері державних закупівель комітетом з конкурсних торгів Управління освіти Кіровоградської міської ради, повідомляє сайт  ГО.

Як повідомив начальник Держфінінспекції в Кіровоградській області Олег Солтисюк, в результаті ревізії було встановлено, що документація конкурсних торгів за всіма лотами була складена з порушеннями, в деяких протоколах розкриття цінових пропозицій не були вказані ціни пропоновані учасниками, були виявлені факти як невнесення інформації, так і внесення недостовірної інформації на веб – портал держзакупівель, деякі пропозиції учасників які надалі перемогли, були складені з порушеннями і повинні були бути відхилені.

Також ревізорами було встановлено, що загальна вартість товарів при укладанні договорів поставки була завищена на 803 124,50 гривень, в результаті внесення змін до цих договору ціна продуктів була зменшена, однак загальна вартість продуктів харчування все ж виявилася завищена на 26 373, 92 гривень.

На думку керівництва контролюючого відомства, вищевказані порушення свідчать про те, що при проведенні конкурсних торгів Управлінням освіти Кіровоградської міської ради були порушені принципи «максимальної економії та ефективності», а також «відкритості та прозорості» визначені Законом України «Про здійснення державних закупівель».

За фактами виявлених порушень була проінформована прокуратура м Кіровограда, а також на всіх чиновників тендерного комітету ревізорами були складені протоколи про адміністративні правопорушення.

Нижче наводимо відповідь ДФІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар