Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Минула доба позначилася надзвичайно активними та агресивними діями бойовиків, що супроводжувалися масованим застосуванням важкого озброєння НЗФ: від 120-мм мінометів до 152-мм гармат і реактивної артилерії. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку вчора активні бойові дії велися у с. Широкине, а також у с. Гранітне. Противник активно застосовує заборонене озброєння – міномети, 122-мм гармати, танки. Внаслідок грамотної оборони на цій ділянці оборони втрат у лавах сил АТО не допущено.

Ситуація на Донецькому напрямку залишається найбільш складною, але контрольованою. Противник активно застосовує 120-мм міномети, 122-мм гарматні танки, практично безперервно ведучи вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, під Мар’їнкою та південніше, – в районі Гранітного. Зокрема, вчора увечері по наших позиціях в районі с. Старогнатівка був здійснений залп з ворожих РСЗВ «Град».

Також тривають бої в районі Горлівки та Світлодарська, де противник також зосередив серйозну вогневу міць, зокрема, застосовуючи 152-мм артилерію.

На Луганському напрямку вчора бойовики проявляли активність лише в районі Бахмутської траси на ділянці від Золотого до Кримського. Противник вів вогонь переважно зі стрілецької зброї, за винятком мінометного обстрілу наших позицій у Новотошківському.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 38 польотів ворожих безпілотників. Ще 2 БПЛА країни-агресора патрулювали російсько-український кордон на півночі Луганської області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

Окрім стрілянини по українських військових, бойовики цинічно обстрілюють мирні міста українського Донбасу. Зокрема, вчора з ворожих мінометів та танків вівся вогонь безпосередньо по Авдіївці, а з установок «Град» – по Гранітному. До Вашої уваги – фотографії з постраждалої Авдіївки.

16 11 12 13 14 15

Масштаб руйнувань чітко свідчить про застосування важкого артилерійського озброєння та ведення прицільного вогню по житлових кварталах міста з боку бандформування «ДНР».

Внаслідок загрози життю цивільних у Мар’їнці та Красногорівці оголошено евакуацію мирних мешканців у безпечні регіони Донеччини.

Під Маріуполем гвардійці в ході польових занять практикувалися у артилерійській стрільбі

Підготовка підрозділів продовжується навіть у бойових умовах, адже артилерист бере на себе величезну відповідальність за ефективність своєї роботи. Гвардійці-артилеристи постійно вдосконалюють свої професійні навички, вивчаючи артилерійську справу як у теорії, так і на практиці. У ході польових занять з бойовою стрільбою на полігоні під Маріуполем гвардійці відпрацьовували питання обладнання основних та запасних позицій, відходу з-під вогню противника, цілевказання та ураження визначених цілей. Із поставленими завданнями особовий склад впорався, отже ворог не пройде.

28 21 22 23 24 25

В Україні тривають антитерористичні заходи

У ніч з 3 на 4 червня спецслужби затримали диверсанта, який намагався підірвати залізничний міст у Куп’янському районі Харківської області. Бойовик діяв за прямою вказівкою бандформування «ЛНР» – він мав підірвати потяг, що перевозив військову техніку ЗСУ в зону АТО. Оперативники вилучили у нього протитанкову міну ТМ-62, яка мала була приведена у дію дистанційно за допомогою мобільного телефону. До Вашої уваги – відео з зізнанням зловмисника.

32 31

Також учора українські силовики виявили у сел. Новгородське,що під Горлівкою, схрон зі зброєю. Вилучено 6 гранатометів, 5 гранат з запалами, 48 боєприпасів до підствольного гранатомета та понад 800 набоїв калібру 7,62 мм.

Мешканці Миколаєва допомагають гвардійцям-землякам, які обороняють Маріуполь

Днями бійці миколаївського полку Національної гвардії України отримали чергову партію допомоги від земляків. Волонтери привезли водонепроникні плащі та продукти харчування. Разом із гвардійцями волонтери об’їхали передові позиції, познайомилися зі службою та побутом земляків. Побаченим залишилися задоволені: гвардійці ситі та екіпіровані, настрій – бойовий. Часу дарма бійці на гають – на позиціях обладнали імпровізовані спортивні майданчики, що дозволяє підтримувати фізичну форму.

47 41 42 43 44 45 46

Триває ротація воїнів АТО

У Васильків повернулися бійці Повітряних Сил ЗСУ, які впродовж двох місяців мужньо захищали нашу державу від загарбників поблизу Авдіївки. Військових зустрічали рідні та близькі, які всі разом вшанували пам’ять про загиблих побратимів хвилиною мовчання.

51 52 53 54 55 56

Наші закордонні друзі продовжують допомагати ЗСУ

Ще троє поранених українських військовослужбовців відправилися на лікування до Литви.

61

Водночас учора п’ятеро наших бійців повернулися з цієї країни після проходження курсу медичної реабілітації. Протягом року Литва готова прийняти близько 50 воїнів АТО.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар