У Бобринці презентували військові відеоуроки для молоді (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні у Бобринецькому технікумі імені В.Порика відбулася презентація військових відеоуроків для молоді «Ми переможемо!», які виготовлені та поширюються за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна, благодійного фонду «Добротвір» та громадської організації «Спільна дія». 

В актовому залі технікуму зібралися вчителі навчальних закладів Бобринеччини і представники районного відділу освіти. «Сьогодні війна зачіпає кожного. Минулого року, проводячи військові лікнепи «Любиш Україну – вчись перемагати!», ми зрозуміли, що нині у школах не вистачає наглядного матеріалу та моделей зброї для повноцінного проведення уроків «Захист Вітчизни». Саме тому і виникла ідея розробити для навчальних закладів спеціальні відеоуроки», – розповів під час презентації голова благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» Андрій Малик.

Відеоуроки розраховані на всіх небайдужих українців (перш за все на молодь і вчителів). Комплект складається з трьох дисків: 1. Теоретичного матеріалу про основні види озброєнь та української військової техніки, 2. Уроків з надання медичної допомоги на полі бою, 3. Збірника українських військових маршів та пісень.

Переваги цих уроків у тому, що вони у доступній та цікавій формі розповідають про українську військову техніку та правила поводження зі зброєю, у них детально показано, як розібрати та зібрати автомат Калашникова, зарядити магазин, надати медичну допомогу на полі бою. На окремому диску зібрані пісні для патріотичного виховання – козацькі, стрілецькі, сучасні та історичні.

Цікаво, що диски, які попередньо були передані військовим для експертного висновку, вже використовуються в одному з київських військових підрозділів, як навчальні посібники.

Презентація викликала справжній інтерес у педагогів. Вчитель історії Бобринецької гімназії Наталія Бібік зізналася, що використовуватиме диск під час проведення уроків з історії. «У нас враження дуже позитивні, я вважаю, що з цими дисками треба йти у школи і проводить презентації для колективів та дітей, ці диски можна використовувати і під час предметів «Захист Вітчизни», і під час виховних годин з військово-патріотичного виховання. Ці диски, справді, створенні, щоб допомогти школі», – зазначила вчителька.

Навчальні заклади Кіровоградщини можуть замовити відеоуроки «Ми переможемо», залишивши заявку на електронній пошті: info.sb@ukr.net, телефон – 35-71-30.

Як повідомляла Перша електронна газета, минулого тижня у Піщанобрідському аграрному ліцеї відбулася презентація відеоуроків для молоді «Ми переможемо!».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар