У Кіровограді офіційно розпочалася підготовка до перейменування міста

На 48-й сесії міськради рішенням депутатів почалася підготовка до перейменування Кіровограда.
54 з 55 зареєстрованих у сесійній залі депутатів проголосували за затвердження складу координаційноі комісії з питань організації проведення громадського опитування і громадських слухань щодо перйменування Кіровограда.
Депутати планують наступним чином підготувати кіровоградців до перейменування: за результатами проведення громадського опитування буде визначено варіанти назв міста, запропоновані територіальними громадами. Потім ці варіанти будуть обговорені на відкритих громадських слуханнях, а за результатами слухань міськрада прийме рішення щодо назви міста.
До 1 серпня відділу внутрішньої політики, який очолює Сергій  Запорожан, доручили розробити Положення про опитування.

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  “04” червня 2015 року                                             №4339

Про організацію підготовки та проведення громадського опитування і громадських слухань щодо перейменування міста Кіровограда.

Керуючись ст. 140, 146 Конституції України, ст. 13, 26, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 1, пунктом 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”, відповідно до глави 2.7. Статуту  територіальної громади міста Кіровограда, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 31 січня 2006 року № 1707, з метою з’ясування думки членів територіальної громади м.Кіровограда, Кіровоградська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити склад координаційної групи з питань організації підготовки та проведення громадського опитування і громадських слухань згідно з додатком 1.

2. Затвердити Положення про робочу групу з питань організації підготовки та проведення громадського опитування і громадських слухань згідно з додатком 2.

3. Відділу з питань внутрішньої політики Кіровоградської міської ради  розробити та внести на розгляд Кіровоградської міської ради Положення про порядок проведення громадського опитування.

4. За результатами проведення громадського опитування визначити  назви міста, запропоновані членами територіальної громади, які набрали найбільшу кількість голосів опитувачів, та запропонувати їх обговорення на відкритих громадських слуханнях.

5. Відділу по роботі із засобами масової інформації забезпечити висвітлення в пресі інформації про хід підготовки та проведення громадського опитування та громадських слухань.

6. За результатами громадських слухань, враховуючи пропозиції територіальної громади міста, подати в терміни, встановлені пунктом 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”, на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування міста Кіровограда шляхом прийняття відповідного рішення Кіровоградської міської ради.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Марковського І.І.

Склад

координаційної групи з питань організації підготовки та проведення громадського опитування і громадських слухань

Голова координаційної групи:

КолодяжнийСергій Олександрович заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

Заступник голови координаційної групи:

ЗапорожанСергій Віталійович начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради

Члени координаційної групи:

Бєлов Віталій Віталійович депутат Кіровоградської міської ради
Волков Ігор Вікторович депутат Кіровоградської міської ради
Ковальчук ОлександрМиколайович депутат Кіровоградської міської ради
Кролевець Андрій Вікторович депутат Кіровоградської міської ради
Олійник Олексій Олексійович депутат Кіровоградської міської ради
Онул Лариса Анатоліївна депутат Кіровоградської міської ради
Табалов Сергій Миколайович депутат Кіровоградської міської ради
Терзов Дмитро Семенович депутат Кіровоградської міської ради
Тітов Юрій Олександрович депутат Кіровоградської міської ради
Топчій Павло Сергійович депутат Кіровоградської міської ради
Шамардін Олександр Сергійович депутат Кіровоградської міської ради
Поширити:

Залишити коментар:

коментар