Кіровоградка представлятиме Україну на Міжнародному фестивалі «Слов’янський базар» (ФОТО)

Юна кіровоградка, студентка Київського інституту музики ім. Р. М. Гліера  Анна Твердоступ, цього року представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі «Слов’янський базар».  Зараз повним ходом триває підготовка до конкурсу – дівчина фактично живе нею. Зараз Анна майже цілодобово займається з викладачем вокалом, шиються костюми, розробляється сценічний образ, найкращі спеціалісти займаються постановкою хореографії.

Але для того, щоб заслужити таку високу честь, Анні довелося довго і наполегливо працювати.

«На «Слов’янський базар» вже намагалася потрапити тричі. І тільки цього року вдалося переконати наше численне журі, яке суцільно складається з народних артистів, продюсерів та композиторів, що я гідна представити Україну на такому грандіозному Міжнародному конкурсі», – розповідає Анна.

За словами Ані, любов до музики живе у ній давно. Вдома про це шалене захоплення збереглися навіть свої сімейні легенди. «Ще будучи зовсім малою, коли мене хрестили у церкві, я підспівувала святому отцю. Він тоді ще сказав батькам, що скоріш за все у них в родині росте співачка, – продовжує розповідь Аня. –  Потім у дитячому садку я була найактивнішою дитиною, обожнювала всі святкові ранки та дитячі концерти – напам’ять  знала не тільки свої слова, а й слова друзів. Знаючи мою вокальну пристрасть, вихователь з музики у садочку порадила мамі віддати мене в музикальну школу ім. Нейгауза і ДЮЦ. Так з 6 років я почала професійно займатися музикою».

На фестивалі у білоруському Вітебську, який проходитиме з 13 по 17 липня, Анна буде виконувати три композиції: «Тече вода», «Дай Бог», «I surrender». Весь час своєї підготовки Анна гастролює Україною, набирається досвіду. 19 червня юна співачка виступить перед кіровоградцями – за підтримки департаменту культури Кіровоградської ОДА дівчина сольно заспіває на сцені обласної філармонії.

Довідка:

Свою історію фестиваль веде з 18 липня 1992 року. Біля витоків фестивалю стояли три держави — Білорусь, Росія і Україна. У перший рік організатори переслідували досить скромні цілі: ознайомити вітебського глядача з пісенною творчістю слов’янських країн. Досвід першого «Слов’янського базару» показав, що інтерес до цієї творчості великий і що фестивальні рамки повинні охоплювати не тільки пісенне мистецтво.

У 1993 році музичний фестиваль «Слов’янський базар» став членом Міжнародної Федерації організаторів фестивалів (FIDOF). На флагштоку фестивалю в 1993 році вперше з’явилися прапори Болгарії, Киргизстану, Литви, Словаччини, Туреччини, Югославії. У 1994 році вперше на фестивалі в будівлі Білоруського державного академічного драматичного театру імені Коласа відкрився Центр національних культур. Саме там відбулися концерти національних делегацій, заходи, присвячені Дням культури Білорусі, Росії, України, Болгарії, Польщі.

Свого часу переможцями «Слов’янського базару» були Таїсія Повалій, Олександр Пономарьов, Руслана Лижичко.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар