Терористи обстрілюють Широкине і Дзержинськ. Поранено 8 військових (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора українські прикордонники зафіксували 25 польотів ворожих БПЛА у зоні АТО. Ще один російський безпілотник, який рухався вздовж лінії кордону,наш прикордонний наряд помітив у Міловському районі Луганської області. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 8 – було поранено.

На Маріупольському напрямку вчора цілий день тривали жорстокі бої у Широкиному. Противник вів вогонь з широкого спектру озброєнь, зокрема 120-мм мінометів, 122-мм гармат та танків. Зафіксовано роботу ворожих снайперів.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. На західних околицях Донецька бойові дії велися на широкій ділянці фронту – від Мар’їнки до Авдіївки. Противник вів вогонь із заборонених видів озброєння щонайменше з трьох різних точок, що добре ілюструє порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків.

В районі Горлівки активність бойовиків зосередилася у східних передмістях Дзержинська – йдеться про н.п. Кірове, Ленінське та Новгородське, де НЗФ вели вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку в цілому режим тиші зберігався – за добу там відбулося декілька перестрілок зі стрілецької зброї. Фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Українські військові посилено тренуються

В районі Артемівська наші військовослужбовці щоденно підвищують свою бойову майстерність під час занять з бойової та спеціальної підготовки.

Гармаші відпрацьовують злагодженість дій, а командири вдосконалюють свої навички оперативного управління підрозділами. Наші військові зберігають високий бойовий дух – вони готові захистити українських громадян та дати відсіч російським найманцям.

12 11

Також наші воїни проходять курс тренування на полігоні у Дніпропетровській області. Військові виконали стрільби зі стрілецької зброї, ручних кулеметів та гранатометів різних типів і освоюють бронетехніку.

23 21 22

Мобілізовані офіцери запасу проходять курси перепідготовки та підвищення кваліфікації. Чоловіки цивільних професій тепер здобувають необхідні бойові навички. Зокрема, офіцери опановують спеціальності командирів розвідувальних підрозділів Високомобільних десантних військ, начальників служб з речового та продовольчого забезпечення.

33 31 32

Українські спецпризначенці оберігають безпеку дітей в зоні АТО

Чергове відрядження хмельницьких міліціонерів у зону проведення антитерористичної операції збіглося із закінченням навчального року. Тож поряд із несенням служби на блокпостах та виконанням інших завдань, що належать до компетенції міліції, нашим бійцям довелось охороняти громадський порядок під час зовнішнього незалежного оцінювання, свят останнього дзвоника та випускних вечорів. Теплий прийом чекав на наших хлопців у школі села Верхньокам’янське Артемівського району Донецької області. Вчителі та батьки дякували бійцям  за те, що діти спокійно можуть ходити в садочок та до школи.

42 41

Триває ротація в підрозділах українських силовиків на передовій

Житомирський зведений загін правоохоронців вирушив в зону проведення АТО. Майже сотня міліціонерів охоронятимуть правопорядок та безпеку у населених пунктах та на блокпостах та вартуватимуть важливі об’єкти життєзабезпечення на Луганщині. Правоохоронці замінять своїх колег-земляків, які упродовж місяця перебували у бойовому відряджені на сході нашої країни.

Після короткого прощання з рідними, друзями та колегами у дворі УМВС, тринадцятий зведений загін правоохоронців Житомирщини вирушив боронити мир і правопорядок у зоні проведення АТО.

57 51 52 53 54 55

Сьогодні – розповідь про героя з передової сержанта Олександра із позивним «Сотник»

Він уродженець Івано-Франківщини, військовослужбовець 24-ї Залізної окремої механізованої бригади. Шлях Олександра до Збройних Сил, як й у багатьох українських чоловіків, проліг через Майдан та події Революції Гідності.

Згодом, Олександр активно включився у волонтерський рух. Був активістом Калушського Автомайдану. А пізніше, у серпні минулого року, був призваний до війська за мобілізацією. Від повістки не ховався: у свій час  прошов строкову службу і знав, що і до чого.

Олександр опановував військову науку на Львівщині – у окремому навчальному батальйоні зв’язку. Тому питань із застосуванням професійних навичок у бойових умовах не виникало. Тепер «Сотник» – командир командно-штабної машини. Техніку знає добре, тому комунікація з підрозділами завжди є. І в колективі користується заслуженою повагою, адже воює чесно і добре.

Зі слів «Сотника», піхотинці дуже поважають батальйонних саперів: хлопці із саперного підрозділу уберегли багато життів. Інженерна розвідка та групи розмінування постійно очищують територію від нерозірваних боєприпасів противника, очищують шляхи комунікації уздовж смуги відповідальності батальйону.

Після демобілізації «Сотник» повернеться на своє підприємство. Воїн каже, що буде сумувати за своїми бойовими товаришами, з якими пережили стільки важких днів на передовій. Сержант Олександр, як і багато його побратимів, відростив собі справжній козацький чуб, як данину традиції та свідчення справжнього військового братерства.

62 61

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар