На Кіровоградщині почав роботу перший кіноклуб медіа-просвіти з прав людини

Днями у  Компаніївській центральній районній бібліотеці відбулося відкриття кіноклубу медіа-просвіти з прав людини DOCUDAYS UA «Сварог», метою якого є сприяння підвищення правової культури населення Компаніївського району Кіровоградської області.

Відкрили кіноклуб регіональні координатори Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини у Кіровоградській області Дуднік Інга (ГО «Територія успіху»), Мірхайдарова Олена (ГО «Взаємодія») та модератор кіноклубу Кірієнко Євгеній. Вони розповіли про розвиток мандрівного фестивалю в Україні та правозахисного руху на Кіровоградщині.

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковими виставками «Правові знання кожному», «Молоді – правові знання» та виставкою-презентацією «Документальне кіно», які підготували бібліотекарі ЦРБ Гребенюк Олена та Михайленко Людмила.

Після офіційної частини відбувся показ документального фільму «Коли-небудь ми станемо щасливими» (режисер Павел Височанські), який зібрав близько 30 учнів та студентів Компаніївки.

Глядачі не залишилися байдужими до долі головного героя фільму Даніеля, тому після перегляду відбулося жваве обговорення, під час якого кожен міг висловити свою думку. Поговорили і про права дитини, зокрема, про право на навчання, розвиток творчих здібностей та право на сім’ю і батьківське піклування.

Кінопокази на базі Компаніївської центральної районної бібліотеки відбуватимуться двічі на місяць: у 1-й та 3-й четвер о 15.00

Поширити:

Залишити коментар:

коментар