У Кіровоград з’їдуться науковці-топоніміки зі всієї країни

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Начальник відділу внутрішньої політики Кіровоградської міськради Сергій Запорожан разом з членом ГО “Спільна дія” Андрієм Маликом та головою обласного товариства ВУТ “Проствіта” Олександром Ратушняком анонсували проведення у Кіровограді Всеукраїнської науково-практичної конференції “Перейменувальні процеси в топоніміці як ціннісний вибір українського суспільства”. Захід відбудеться 11 червня.

За словами Сергія Запорожана до проведення такої масштабної конференції погодилися долучитися видатні науковці України з кількох наукових інститутів (Український інститут національної пам’яті, Інститут української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України, КДПУ ім. В. Винниченка та інші). Загалом у заході візьмуть участь науковці з Кіровограда, Дніпропетровська, Києва, Одеси, Тернополя і Чернігова. Серед них – один з авторів та ініціаторів прийняття “декомунізаціних законів”, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

” Науковці не пропонуватимуть конкретних назв для перейменування Кіровограда. Головною метою заходу є вироблення засадних положень, які у майбутньому будуть використані в процесі перейменування не лише нашого міста, а й населених пунктів усієї України”, – підкреслив Андрій Малик.

Як зазначив Олександр Ратушняк, однією з причин ініціювання такої конференції саме в Кіровограді є невизначеність містян щодо нової назви для міста і самої потреби в переіменуванні. «Те, що зараз відбувається в соцмережах, демонструє повну відсутність конструктиву. А час не чекає – місто треба переіменувати!”, – прояснив Олександр Ратушняк.

Конференція “Перейменувальні процеси в топоніміці як ціннісний вибір українського суспільства” відбудеться 11 червня у приміщенні Кіровоградської міської ради (кімн. 426) о 10.00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар