За добу бойовики 4 рази порушили режим тиші (РНБО)

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, на Маріупольскому напрямку єдиним місцем бойових дій залишається селище Широкине, де протягом останніх днів спостерігається зменшення збройних провокацій з боку бойовиків. За останню добу режим припинення вогню порушувався в районі лише 4 рази.

На Донецькому напрямку неспокійно було здебільшого в районі Донецького аеропорту, зокрема селищі Піски, Авдіївці та Мар’їнки, а також передмісті Горлівки. Незаконні збройні формування двічі застосували заборонені мирними угодами міномети калібром 120 міліметрів та здійснили два артобстріли з 122-мм вогневих установок біля Пісок. Також бойовики вдалися до провокації поблизу Новотроїцького.

Водночас на Луганському напрямку спостерігається активізація бойовиків та ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Щастя, Станиця Луганська та Трьохізбенка залишаються гарячими точками на передовій. Українські прикордонники виявили шістьох озброєнних диверсантів бойовиків, які намагалися проникнути до Трьохізбенки. Завдяки злагодженним діям наших військових, які вчасно відкрили вогонь по противнику, бойовики були змушені відступити за лінію розмежування в напрямку Красного Лиману.

Незаконні збройні формування застосували стрілецьку зброю та крупнокаліберні кулемети під час збройних провокацій проти сил АТО в районі Попасної, Кірове та міста Золоте. Також українські військовослужбовці дали гідну відсіч проросійським бандформуванням під час бойових зіткнень біля села Троїцьке та Лозового.

За інформацією Державної прикордонної служби України, протягом доби зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників у межах Донецької і Луганської областей.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще одного було поранено.

Дії проросійських бойовиків приводять до дедалі гіршої ситуації на тимчасово окупованих територіях

Так, лідери так званої «ДНР» оголосили про відсутність коштів для погашення заборгованності для виплати заробітної плати шахтарям Державного підприємства «Донбасантрацит» у місті Красний Луч Луганської області, яке було захоплено бойовиками рік тому. Підприємство забезпечувало роботою 4 тисячі працівників, але тепер усі вони будуть звільнені. Це вкотре підтверджує неспроможність бойовиків робити щось інше окрім пограбування та мародерства на загарбаних територіях.

Українські спецслужби успішно затримують проросійських бойовиків та диверсантів

Служба безпеки України затримала у Києві диверсанта, який прибув у місто з метою дестабілізації ситуації в столиці. За завданням російських спецслужб він збирався організувати проплачений представниками колишньої влади т.зв. «марш білих хустинок» та  здійснити під час його проведення терористичний акт. Затриманий готував базу для терористично-диверсійної групи, яка збиралася вирушити до Києва з т.зв. «ЛНР». За задумом російських кураторів, терористичний акт повинен був дестабілізувати ситуацію у столиці України та спровокувати заворушення. Оперативники встановили особу терориста. Затриманий з травня до липня 2014 року очолював «слідчий підрозділ» незаконного збройного формування бойовиків «Леший», яке діяло у Луганській області. Він безпосередньо допитував та катував українських військовослужбовців та мирних проукраїнських активістів. Терорист також брав участь у бойових діях та диверсійних операціях проти сил АТО, в ході яких отримав численні поранення. Після цього він був «переорієнтований» російськими спецслужбами на організацію терористично-диверсійних актів у мирних українських містах.

Бойовики продовжують політику залякування мирних мешканців

Члени незаконних збройних формувань розпочали кампанію з переслідування громадян по сфабрикованим справам, щоб подолати будь-який спротив та соціальне невдоволення.

 Українські правоохоронці продовжують вилучати незаконну зброю

Так, міліціонери вилучили автомат і набої до нього у мешканця Авдіївки.

14  13

Також у селищі Новомитрівка Костянтинівського району правоохоронці вилучили протитанкову гранату РПГ-22, гранати РГД-5 та Ф-1 і велику кількість набоїв.

Українські десантники успішно виконали всі завдання в ході навчань

На загальновійськовому полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області проходили масштабні навчання підрозділів ВДВ, до яких входив марш на штатній техніці, виконання завдань та рейдових дій із залученням декількох тисяч особового складу, які виконали вправи з десантуванням та бойовою стрільбою вночі.

Форсування Південного Бугу стало одним з етапів найбільших в історії навчань українських ВДВ. Тисячі десантників і сотні одиниць техніки були переправлені на 400-метровій ділянці ріки. Організацією переправи займалися військовослужбовці понтонно-мостового полку інженерних військ ЗС України. За допомоги поромної-мостової машини, вони переправляли легкові машини і важку техніку, яка не може переправлятися вплав. Водночас бронетранспортери, бойові машини десанту, самохідно-артилерійська установка ВДВ «Нона» переправлялися через річку своїм ходом.

Попри погану погоду і вітер, форсування Південного Бугу пройшло успішно та у встановлений командуванням термін. За  маневрами спостерігали представники вищого військового керівництва на чолі з начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Віктором Муженком. Начальник Генштабу відмітив високий рівень підготовки військовослужбовців і факт того, що самі навчання були не простою репетицією, а справжньою перевіркою бригади на готовність до бою.

29-11 21

Національна гвардія України також провела навчання на броньованих машинах

Днями бійці пройшли навчально-методичні збори з екіпажами БТР підпорядкованих військових частин. Протягом тижня гвардійці вивчали матеріальну частину бронетехніки, його озброєння та проводили обслуговування БТРів. Практичну допомогу надавали військовослужбовцям фахівці київського та харківського ремонтних заводів бронетанкової техніки. Окрім цього, військовослужбовці здійснили 200 кілометровий марш з відпрацюванням відповідних нормативів по користуванням бронетехнікою.

39-1 31

В Києві шанують пам’ять загиблих героїв

30 травня на зовнішній стіні Михайлівського монастиря по вул. Трьохсвятительській у Києві відбулося відкриття першої частини меморіального комплексу «Стіна пам’яті загиблих «За Єдність України».

Перша частина комплексу складається з трьох банерів з фотографіями та даними про загиблих захисників України з 18 березня по серпень 2014 року, а самі священнослужителі провели урочисту панахиду.  Військовослужбовці гарнізону, курсанти та представники військових формувань України пройшли урочистим кроком у пам’ять кожного героя, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар