На Кіровоградщині створять загін волонтерів-рятувальників

Сьогодні, 29 травня,  у Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету відбувся семінар “Інноваційні методи та перспективні інноваційні технології пошуку і рятування, пожежної та авіаційної безпеки”, на якому ініціювали створення волонтерського руху для допомоги, пошуку та порятунку постраждалих.

Перед засіданням студенти льотної академії, які проходять підготовку за напрямом аварійного обслуговування та безпеки на транспорті, продемонстрували на практиці набуті навики евакуації постраждалих при аваріях літаків, а також надання їм першої медичної допомоги – повідомляють на сайті Кіровоградської ОДА.

Після огляду тренувань, відбулася теоретична частина семінару, де взяли участь фахівці, які мають відношення до волонтерського руху у сфері рятування, надання невідкладної допомоги, а також представники товариства Червоного Хреста України.

Начальник Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Неділько наголосив, що практика засвідчує – часто при аваріях та катастрофах врятувати життя людей можна лише за допомоги волонтерів, оскільки час дуже обмежений. У Європі загони волонтерів-рятувальників давно вже стали нормою. Закордонні організації зацікавлені у розвитку подібного волонтерського руху в Україні, оскільки це дає змогу гарантувати безпеку людям, і готові підтримувати нас грантами. У цьому питанні планується використовувати норвезький досвід (певна робота вже розпочалася: є спільний проект з підготовки кінологів, які навчають собак-рятувальників). У перспективі заплановано створити в Кіровограді саме на базі льотної академії НАУ під егідою Товариства Червоного Хреста загін першої допомоги відповідно до європейських стандартів, що має стати зразком для розбудови інших подібних волонтерських структур не лише на Кіровоградщині, а й в Україні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар