Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку тривають перестрілки у с. Широкине. Окрім активного використання 122-мм гармат, 120-мм мінометів, роботи снайперів, на цій ділянці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм САУ. Це та інше важке озброєння бойовики ховають в окупованій Саханці. З зв’язку з загрозою життю наших військовослужбовців сили АТО відповіли бойовикам влучним вогнем. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найбільш складною. Бої в районі аеропорту не припиняються – під ворожим вогнем наші позиції у Пісках, Авдіївці та Мар’їнці. Не вщухає вогонь противника і на околицях Горлівки (йдеться про смт. Кірове і с. Лозове, що біля Світлодарська). Також наші позиції у Волноваському районі двічі були обстріляні з реактивних установок «Град».

На Луганському напрямку активні бойові дії велися практично на всій лінії зіткнення – від Золотого до Станиці Луганської.

Найбільш складна ситуація – в околицях окупованого Первомайська та поблизу Бахмутської траси, де бойовики шукають слабкі місця в нашій обороні. Через обстріли бойовиків руйнуються житлові будинки, мирне населення також у небезпеці.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 8 – отримали поранення.

За даними розвідки, на окупованих територіях поширюються протестні настрої. У містах Стаханов та Антрацит, а також с. Дякове Антрацитівського району Луганської області відбулися стихійні мітинги, під час яких місцеві мешканці висловили невдоволення агресивною політикою окупаційної влади.

Збройні сили України щоденно підвищують свої бойові навички

Зокрема, підрозділи Військово-Морських Сил провели заняття з морської десантної підготовки. До тренувань був залучений десантний корабель «Кіровоград» та десантний катер «Сватове». Військові відпрацювали завантаження і десантування автомобілів та бронетехніки з кораблів, а також виконували  вправи з водіння БТР по воді.

19 11 12 13 14 15 16 17 18

Україна гідно відзначає подвиг усіх героїв, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України

Указом Президента України орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно нагороджено старшого лейтенанта Дмитра Іваха та майора Дмитра Степанченка. Міністр оборони Степан Полторак вручив державні нагороди сім’ям загиблих військовослужбовців й пообіцяв докласти усіх зусиль у вирішення житлових питань для сімей. Також міністр вручив сину майора Степанченка – Андрію годинник – як визнання подвигу справжнього українського військового, батька і патріота.

26 21 22 23 24 25

Водночас у Львові відбулося нагородження учасників конкурсу «Мій тато захищає Батьківщину!». Протягом кількох днів діти військових, які несуть службу у зоні АТО, малювали малюнки, писали вірші й демонстрували свої таланти. Діти хвилюються за своїх батьків більш, ніж будь-хто і відчувають, що завдяки їх мужності й самовідданості, кожен з нас може жити в мирі та спокої.

36 31 32 33 34 35

Українські силовики знешкоджують спільників проросійських бойовиків

Контррозвідка затримала мешканця Щастя Луганської області, який корегував вогонь бойовиків по своєму рідному місту. Інформатор телефоном повідомляв ватажків бандформування «ЛНР» про місця дислокації сил АТО. Зловмисник постійно корегував ворожий артилерійський вогонь й доповідав про влучання у будинки мирних мешканців.

41

Також українські прикордонники затримали трьох злочинців, які викрали мешканця Маріуполя. Злочинці намагалися вивезти маріупольця на тимчасово окуповану територію, але були затримані спільними силами прикордонників і органів міліції на контрольному пункті «Кальчик», який знаходиться на лінії розмежування.

В ході проведення спільних заходів співробітники міліції м. Красноармійська та їх колеги з СБУ затримали місцевого мешканця, який збирав і телефоном передавав членам бандформування «ДНР» інформацію про розташування і переміщення українських військових. У затриманого вилучено георгіївські стрічки, модеми, мобільні телефони, картки мобільних операторів.

У Артемівську затримано і заарештовано двох чоловіків що підозрюються у вбивстві майора ЗСУ. Один із них вже був судимий за грабіж. Також, після проведення відповідних експертиз, підозрюваним належить відповісти ще за двома статтями Кримінального кодексу – за незаконне заволодіння вогнепальною зброєю та її зберігання.

Українські правоохоронці вилучають приховану зброю в зоні АТО

Міліціонери Дзержинська Донецької області виявили схрон зі зброєю. Схованка знаходилася в недобудованому приватному будинку. В ході огляду будови правоохоронцями було вилучено гранату РГД із запалом, автомат Калашникова та 27 патронів калібру 5,45 мм. За попередніми даними, арсенал належить 27-річному місцевому жителю, який є учасником незаконного збройного формування і перебуває в розшуку.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Також у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції вилучили у жителя села Кононівка Біловодського району на Луганщині 6 малогабаритних реактивних вогнеметів. Під час проведення слідчих дій, було встановлено, що чоловік має додаткову зброю, яку ховає у лісосмузі: вилучено ще 3 вогнемети і 2 гранатомети.

Триває ротація військовослужбовців у зоні АТО

На схід країни вирушив зведений підрозділ бійців з Чернігівщини. До його складу ввійшли як військовослужбовці-контрактники, так і мобілізовані бійці-добровольці з різних регіонів держави. За словами командира підрозділу, частина з військових вже має за плечима досвід бойових дій. Військові забезпечені усім необхідним обмундируванням.

61 62 63 64 65 66 67 68

Українські промисловці відновили БТР для потреб правоохоронців

Сьогодні трудовий колектив Азовського судноремонтного заводу з м. Маріуполь передав міліції Донецької області відремонтований БТР-60. Це вже друга бойова машина, боєздатність якої практично з нуля відновили працівники заводу. Вони не тільки полагодили броньовик, але й укомплектували його баштою. Тепер вдосконалена бойова машина готова служити міліціонерам під час виконання службових завдань.

82 81

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар