В Олександрії встановили пам’ятну дошку вертолітнику-Герою АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Біля центрального входу у один з найстаріших навчальних закладів Олександрії – школи №2 – відкрито пам’ятну дошку Сергію Миколайовичу Кравченку, гвардії капітану Національної гвардії України, який загинув 29 травня 2014 року під Слов’янськом, виконуючи свій військовий обов’язок. Сергій був членом екіпажу Мі-8, збитого сепаратистами.

Про це повідомляють “Олександрійські новини“.

Сергій Кравченко служив в Олександрії, у вертолітній бригаді. У 1987-1992 роках навчався у школі №2. На урочистому мітингу з нагоди відкриття пам’ятної дошки були присутні військовики Національної гвардії, що служать в місті Олександрії, дружина та мати офіцера-героя, учні навчального закладу.

Читайте такожВ Олександрії увічнили пам’ять екіпажу МІ-8, збитого над Слов’янськом

Згадали про С.Кравченка його класна вихователь, директор школи, офіцери військової частини Нацгвардії. Були зачитані спогади про С.Кравченка однокласників. Присутні вшанували пам’ять героя покладанням квітів до пам’ятної дошки та хвилиною мовчання. Крім відкритої пам’ятної дошки, у шкільному музеї відкрито окремий куточок, присвячений пам’яті колишнього учня, його подвигу.

 За захист суверенітету та територіальної цілісності України Сергій Кравченко був нагороджений орденом “За мужність” І ступеня посмертно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар