Військова прокуратура викрила військовослужбовців-корупціонерів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управлінням нагляду за додержанням законів об’єднаними силами антитерористичної операції Головної військової прокуратури у період 21-23.05.2015 завдяки проведенню спільно з Службою безпеки України негласних слідчих (розшукових) дій викрито ряд протиправних корупційних діянь з боку службових осіб Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів, які залучені до антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, а також з боку службових осіб органів влади, які знаходяться на території цих областей.

Так, 21.05.2015 затримано старшого офіцера відділення комплектування одного з військових комісаріатів Донецької області, який отримав неправомірну вигоду в розмірі 12 тис грн за сприяння зі свого боку у звільненні громадянина від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

23.05.2015 затримано начальника міграційної служби України одного з міст Донецької області, який отримав неправомірну вигоду у розмірі 8 тис грн за оформлення паспортів мешканцям тимчасово неконтрольованої території Донецької області.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням).

Також, 23.05.2015 року затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) командира роти матеріально-технічного забезпечення одного з окремих мотопіхотних батальйонів, який надав неправомірну вигоду службовій особі за сприяння у переміщенні автомобілів з вантажем на тимчасово непідконтрольну українській владі територію.

Вказаних осіб затримано, їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар