Терористи обстрілюють позиції навколо Горлівки, Щастя, Широкиного (ФОТО)

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Противник веде вогонь по наших позиціях зі 120-мм мінометів, які бойовики ховають у Ленінському, Саханці та самому Широкиному.

На Донецькому напрямку тривають обстріли наших позицій в районі аеропорту та у західних передмістях Горлівки. Незважаючи на розширення ареалу ведення активних бойових дій та на неодноразові факти застосування важкого озброєння з боку противника, лінія фронту залишається стабільною, спроби ворога просунутися вперед безуспішні.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися в районі м. Щастя та на східних та північних околицях окупованого Первомайська. Поблизу с. Сизе Станично-Луганського району бойовики обстріляли медичний автомобіль ЗСУ, а також здійснили обстріл наших позицій з танків та 120-мм мінометів. Обстріли бойовиків завдають значних руйнувань інфраструктурі краю, перш за все водо- та газопроводам.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, вчора в зоні АТО було зафіксовано 9 польотів БПЛА противника.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли у передмістях Первомайська.

Міжнародні спостерігачі фіксують ворожі дії з боку бойовиків та подальше порушення умов перемир’я

Бойовики знову обстріляли позиції сил АТО поблизу Авдіївки, й спричинили пожежу на коксохімічному заводі. Згідно з інформацією представників України у Спільному центрі з координації та контролю, бойовики випустили 45 артилерійських снарядів й мінометних мін по заводу. Внаслідок обстрілу один мирний мешканець загинув, а пожежа на заводі спричинила витік амонію. Також місія ОБСЄ зафіксувала близько 200 вибухів боєприпасів в районі Донецького аеропорту.

19-13 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1 19-2 19-3 19-4 19-5 19-6 19-7  19-9 19-10 19-11

 Вчора було обстріляно український патруль у складі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Напад відбувся у Волноваському районі Донецької області.

У результаті обстрілу одну з машин було пошкоджено, постраждалих немає. Причини і винуватці провокаційного інциденту з’ясовуються.

7172

Українські силовики успішно проводять антитерористичні заходи

Служба безпеки України викрила учасників шахрайської мережі у Донецькій області, які збирали кошти для бойовиків з бандформування «ДНР». Організатор злочинної групи – тричі судимий мешканець Донеччини, який розміщував в Інтернеті оголошення та вимагав у людей гроші за надання різноманітних послуг. Таким чином шахраї ошукали людей на суму понад 200 тисяч гривень. Отримані кошти вони переводили спільникам бойовиків. Під час обшуків у злочинців були вилучені мобільні телефони, комп’ютери, а також кілька десятків телефонних і банківських карток.

Водночас на Житомирщині оперативники затримали чоловіка, який намагався організувати бізнесу із незаконного продажу зброї та боєприпасів. Зловмисник багато років прожив у Росії, де він відомий як неонацист та засновник російської фашистської організації «Легіон «Верфольф», за що був двічі судимим в Росії, і ще один раз – вже в Україні. Оперативники затримали «підпільного зброяра» під час спроби продажу 2 гранат Ф-1. У ході обшуку були вилучені пістолет та ще 1 граната.

23 21 22

У сел. Побєда Новоайдарського району Луганської області затримано місцевого мешканця, у будинку якого вилучено гранату до підствольного гранатомета ВОГ-25, запали до мін і снарядів та 5 ракет до реактивної установки «Ураган».

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців

В зону проведення АТО відправився зведений загін правоохоронців Волині. Для міліціонерів це вже одинадцята ротація. На Сході вони забезпечуватимуть охорону громадського порядку на звільнених територіях. Усі бійці добре підготовлені, адже більшість із них у зону АТО вирушає не вперше. Воїни готові не тільки фізично, але і морально, адже захист своєї держави і народу – обов’язок кожного чоловіка.

37 31 32 33 34 35

Також на схід вирушили полтавські міліціонери. Під час відправки бійцям роти спеціального призначення «Кременчук» вручили 15 посвідчень учасника бойових дій, ще 19 посвідчень отримали правоохоронці з батальйону «Полтава». Усього статус учасників бойових дій отримали 140 правоохоронців Полтавщини.

45 41 42 43

Бійці спецбатальйону «Тернопіль» повернулися зі Сходу України. Протягом місяця півсотні правоохоронців несли службу в зоні проведення антитерористичної операції.  Днями їх змінили колеги. Позаду сотні ризикованих ситуацій, а попереду – декілька днів відпочинку в колі рідних. Бійці радіють, що приїхали додому у повному складі, живими та здоровими. На сході вони забезпечували охорону громадського порядку на територіях, підконтрольних Україні. Як розповідають бійці, ця ротація була найважчою. Жили у постійній напрузі, очікуючи провокацій ворога. На щастя, все обійшлося.

56 51 52 53 54 55

 За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар