Кіровоградські тепломережі отримали кредит на реконструкцію

26 травня 2014 року між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку було укладено Угоду про позику та Угоду про позику Фонду чистих технологій, в яких ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» визначено одним із 10-ти учасників проекту «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України».

Цією Угодою передбачається фінансування заходів з підвищення енергоефективності теплопостачальних підприємств, розташованих у Вінниці, Донецьку, Івано-Франківську, Кам’янець-Подільському, Миколаєві, Харкові, Дніпропетровську, Херсоні, Чернігові та Кіровограді, які були відібрані на конкурсній основі з-поміж 60 теплопостачальних підприємств з усієї України.

Участь підприємства у зазначеному Проекті дозволить протягом 2015-2019 років здійснити реконструкцію та модернізацію системи теплопостачання міста Кіровограда, що сприятиме забезпеченню населення та соціально важливих об’єктів Кіровограда (дитячі садки, школи, лікарні тощо) якісним теплом, скороченню споживання природного газу, зменшенню залежності України від імпортного газу та покращенню екологічного стану міста.

В рамках реалізації Проекту «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України» передбачається доступ до довгострокового фінансування, що дасть змогу ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» провести роботи з реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на модернізацію теплогенеруючого та допоміжного обладнання найбільших котелень міста Кіровоград, розподільчих та транспортних теплових мереж, які перебувають у аварійному стані, адаптації житлово-комунального сектора до коливання цін на енергоносії, поліпшення екологічної ситуації, зменшення забруднення довкілля, зменшення експлуатаційних витрат підприємства за рахунок підвищення рівня енергоефективності і застосування сучасного технологічного обладнання.

Впровадження енергоефективних заходів в рамках реалізації Проекту у Кіровограді дозволить підприємству зменшити річні витрати природного газу на 19%, витрати електричної енергії – на 30%, витрати води – 20%. Крім того, це дозволить зменшити втрати теплової енергії в мережах на 3-4% та повністю вивести з експлуатації 19,5 км. фізично та морально застарілих магістральних теплових мереж діаметром 600-800 мм.

На даний час ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» пройшло всі процедури погодження визначені вищезазначеними угодами і очікує рішення сесії Кіровоградської міської ради, яке дозволить продовжити роботу по реалізації Проекту «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України» і сприятиме впровадженню енергозберігаючих технологій, підвищенню якості послуг з централізованого теплопостачання та ефективності функціонування системи теплопостачання міста Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар