Маленька кіровоградка витратила усі заощаджені кошти на печиво для військових

У Кіровограді шестирічна дівчинка витратила свої заощадження не на ласощі для себе, а на печиво і солодощі для військових. Цей вчинок так зворушив бійців, що вони знайшли дівчинку, щоб особисто подякувати їй.

Шестирічна Зоряна – як нова копійка – у вишиванці та стрічці з вишеньками. У дівчинки важлива зустріч: вона вперше побачить бійців, яким два місяці тому надіслала посилку – повідомляється у сюжеті “Подробностей”.

Як з’явилася ідея передати гостинець для солдатів – розповідає тато Зоряни. Вони з дочкою дивилися новини, там говорили про збір грошей на тепловізори для військових.

“Вона говорить: скільки тепловізорів ми можемо купити на мою соточку? Кажу, на жаль, на соточку не купиш жодного тепловізора, але, кажу, ми можемо, наприклад, хлопцям посилку з солодким відправити”, – говорить Олександр Коломоєць, батько Зоряни.

Вже наступного дня тато з донькою зібрали посилку. Крім печива і цукерок, туди поклали домашню консервацію, а також малюнки і листа від Зоряни. Відправити все на передову допомогли волонтери.

“Відкриваю – а там лист і малюнки були від Зоряни. Дитячі малюнки, листи – вони як оберіг для нас, ми їх розвішувати на стіні біля своїх ліжок, вони для нас як ікони”, – говорить Олександр, військовослужбовець Збройних сил України.

Зоряна і її старша сестра Галинка

Бійців настільки зворушив учинок шестирічної дівчинки, що за два місяці, під час відпустки, вони вирішили розшукати Зоряну. Знайти її допомогли волонтери. Спілкувалися – майже дві години. Говорили про війну, ділилися мріями про мирне майбутнє.

“Я просто хочу, щоб перемогли воєнні, і щоб воєнні повернулися з перемогою і живі”, – говорить Зоряна Коломоєць.

А поки дівчинка обіцяє і далі допомагати військовим. Уже відкладає подаровані бабусею і дідусем гроші на нові смаколики для кіровоградських бійців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар