Міноборони не можуть закінчити будівництво квартир для кіровоградських військових

Міністерство оборони України 21 квітня відмінило торги по закупівлі робіт із завершення будівництва 140-квартирного житлового будинку в Кіровограді по вул. Космонавта Попова,16/17. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовник відхилив 4 із 5 пропозицій, поданих на торги. Відтак через брак учасників торги було скасовано – пишуть “Наші гроші”.

Йдеться про другу чергу будівництва обсягом – 70 квартир. Роботи мали закінчити до кінця жовтня 2015 року.

Очікувана вартість закупівлі склала 12,40 млн грн. Недавно голова Кіровоградської ОДА повідомив, що у зв’язку з інфляцією цю суму будуть переглядати.

Єдиною фірмою, чию заявку не відхилили, було ТОВ «Кіровограджилстрой» Петра Ларжевського і Олексія Бондаренка. Станом на 24 березня, коли було відкрито пропозиції, «Кіровограджилстрой» оцінив роботи за 12,40 млн грн.

Найдешевшу заявку вартістю 12,10 млн грн. подавала спільна фірма «Саланг» з Кіровограду, якою володіють Оксана Гупало та Ірина Сулім. Причиною відхилення стало те, що фірма у своїй пропозиції не надала всіх додатків до аналогічного договору.

Решта пропозицій було значно дорожчими і їх подавали компанії з Одеси.

Так, ТОВ «Еліт-Строй» хотіло за свої роботи 39,53 млн грн. Замовник не допустив фірму до торгів, оскільки в неї не було додатків до виконаних договорів, відгуків колишніх замовників, документи, що підтверджують виконання договорів, в довідці про аналогічні договори не було контактної інформації замовників, також були претензії до оформлення пропозиції (нумерація, прошиття сторінок) та ін. ТОВ «Еліт-Строй» зареєстроване на «Фінансово-правова група «Константа» одесита Олега Аленченка.

ТОВ «Союз 2007» Ростислава Сироткіна оцінило роботи в 40,80 млн грн. Пропозицію відхилили, оскільки компанія не подала довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, а також довідки про відсутність судимості за злочин, пов’язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів. Також фірма не підтвердила наявність матеріально-технічної бази, не надала всіх додатків до копій аналогічних договорів. Крім того, були претензії до оформлення пропозиції – наявності підписів, відбитків печаток, нумерації.

Найдорожча пропозиція була від ТОВ «Техбудцентр» Сергія Швидкого – 41,30 млн грн. Учасник не підтвердив наявність матеріально-технічної бази. Також не всі сторінки пропозиції були підписані, пронумеровані і з відбитками печаток.

За даними ВДЗ, це вже вдруге Міноборони не може успішно провести тендер по завершенню будівництва квартир для військових у Кіровограді. Аналогічну закупівлю проводили у жовтні-грудні минулого року. Тоді замовник відхилив усі п’ять отриманих пропозицій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар