Терористи продовжують порушувати режим тиші (РНБО)

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Проте за останні дні фіксується незначне зниження інтенсивності ведення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це поінформував сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Незважаючи на це, бойовики продовжують застосовувати проти українських військовослужбовців зброю, яка заборонена за умовами Мінських домовленостей. Так, за минулу добу російсько-терористичні війська двічі обстріляли позиції сил АТО з танку, 8 разів – з міномету калібру 120 мм та 6 разів з 122-мм артилерії. Крім цього, застосовувались зенітні кулемети, гранатомети, стрілецька зброя, БМП. Українські військові дають адекватну відповідь на злочинні дії незаконних збройних формувань.

На Донецькому напрямку найбільше інцидентів порушення перемир’я зафіксовано в районі Горлівки, Донецького аеропорту та поблизу н.п. Старогнатівка на південь від Донецька. У районі селища Ленінське поблизу Дзержинська бойовики вступили в бойове зіткнення з українськими військовослужбовцями. Після невдалої спроби штурму опорного пункту бандити обстріляли його з зенітного кулемету.

На Луганському напрямку обстріли українських позицій відбуваються впродовж усієї лінії зіткнення. У районі с. Кримське Новоайдарського району бойовики обстріляли спостережний пункт сил АТО та здійснили спробу його штурму. Українські військові завдяки вміло зайнятій обороні та високим бойовим навичкам дали відсіч ворогу і змусили його відступити.

На Маріупольському напрямку 5 інцидентів порушення режиму перемир’я з боку бойовиків зафіксовано поблизу н.п. Широкине.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 5 отримали поранення.

Незаконні збройні формування активізували повітряну розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 32 БПЛА. Також 1 літальний апарат, який перетнув адмінмежу між Херсонською областю та АР Крим, прикордонний наряд виявив на ділянці Бердянського загону.

На окупованих територіях Луганщини триває міжусобна боротьба між бандитами

Вчора невстановлена диверсійна група влаштувала засідку на Олексія Мозгового – ватажка бандформування «Прізрак», що входило до так званої «ЛНР». Автомобіль бойовика підірвали за допомогою вибухового пристрою та розстріляли з кулеметів. За попередньою інформацією Олексій Мозговий загинув на місці, разом із бойовиком були вбиті щонайменше двоє його охоронців та жінка, яка виконувала функції прес-секретаря. Варто зазначити, що у ватажка бандформування «Прізрак» вже давно був конфлікт з керівництвом так званої «ЛНР».

Це вже не перший раз коли внаслідок переділу сфер впливу гинуть ватажки бойовиків, які воюють за так звану Новоросію. 1 січня було вбито іншого лідера бойовиків на прізвисько «Бетмен». Постійні конфлікти відбуваються під час роззброєння банд так званих «казаків».

Українські сапери знешкоджують вибухонебезпечні предмети в зоні АТО

На півдні Донеччини учасники антитерористичної операції впродовж двох декад  травня знешкодили понад 200 вибухонебезпечних предметів та перевірили близько 400 кілометрів автодоріг на наявність мінно-вибухових пристроїв. За словами військових саперів, найчастіше небезпечні предмети знаходять у лісосмугах та біля автодоріг. Місцевим мешканцям захисники Маріуполя радять у разі виявлення підозрілого предмету негайно повідомляти про це місцеву владу чи військове командування та не підходити близько до небезпечного об’єкту.

 11 13

Бойовики отримують суворе покарання за свої злочини проти України

Районний суд у Хмельницькій області засудив до 10 років позбавлення волі члена бандформування «ДНР» на прізвисько «Фіма».Спецслужби затримали бойовика у березні цього року. Минулого літа злочинець пройшов спецпідготовку з розвідувальної та диверсійної діяльності та став «стрілком-розвідником» у лавах проросійського угрупування на чолі з російським військовим офіцером. Бойовик брав участь у збройних нападах на сили АТО поблизу міст Шахтарськ, Торез, Сніжне та Єнакієве. СБУ одразу затримала зловмисника по його поверненню до Хмельницької області. Вашій увазі – відео зізнання злочинця, де він підтверджує факт присутності російських військових на території України.

Українські патріоти допомагають своїм захисникам

У рамках акції «Авто для АТО» мешканці Херсона зібрали кошти на закупку чергового позашляховика, який невдовзі відбуде до одного з підрозділів ЗСУ. За весь час акції активісти передали військовим на передову понад 10 автомобілів.

Держава та кожен з нас шанують подвиги українських героїв

Президент України Петро Порошенко нагородив звільненого захисника Донецького аеропорту підполковника Олега Кузьміних орденом «За мужність» III ступеня. Глава держави наголосив, що витримка та незламність підполковника Кузьміних є прикладом для всіх українців. Нагадаємо, з 1 грудня 2014 року 90-й батальйон 81-ї окремої аеромобільної бригади під керівництвом Олега Кузьміних утримував позиції в селищі Піски та здійснював оборону Донецького аеропорту. Батальйон успішно вів бойові дії та забезпечував захисників Донецького аеропорту боєприпасами та іншою допомогою, незважаючи на постійні обстріли з боку бойовиків. Після зруйнування нового терміналу ДАПу, комбат забезпечив евакуацію поранених та особисто врятував 9 військовослужбовців, яким потім було вчасно надано медичну допомогу. 21 січня під час виконання бойового завдання, Кузьміних потрапив у полон до бойовиків. Але Україна своїх не кидає – величезні зусилля були спрямовані на звільнення бойового офіцера. Вчора герой-«кіборг» повернувся додому, до своєї сім’ї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар