Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Противник застосовує широкий спектр озброєнь – від стрілецької зброї до 122-мм гармат.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. Вчора бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після опівдня. Противник веде надзвичайно щільний вогонь зі ствольної артилерії, 120-мм мінометів, танків. Окрім стрільби по бойових позиціях сил АТО, терористи «ДНР» вели вогонь зі 122-мм гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі серед цивільних: загинула 1 людина, а ще 2 – отримали осколкові поранення. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Представники Спільного центру з координації та контролю надали інформацію про ці зухвалі порушення перемир’я з боку проросійських бандформувань спостерігачам ОБСЄ.

68 61 62 63 64 65 66 67

Тривають зіткнення і на західних та східних околицях Горлівки. Противник зосередив у цьому районі значну кількість 120-мм мінометів та іншого важкого озброєння, та інтенсивно його застосовує.

На Луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської, переважно зі стрілецької зброї.

Вчора в зоні АТО зафіксовано 23 польоти ворожих БПЛА. Ще 2 безпілотники було  виявлено нашими прикордонниками на адміністративній межі з окупованим Кримом. Ще 1 літальний апарат,який незаконно перетнув кордон, українськіприкордонники зафіксували на кордоні з Росією в Сумській області.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 12 – отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку.

Українські військовослужбовці знаходять нові докази російської військової присутності на території України

Вчора журналістам та громадськості був представлений російський безпілотник марки «Форпост», який виробляється на Уральському заводі цивільної авіації у Єкатеринбурзі за ліцензією Ізраїлю.

Серійний номер виробу військового призначення 923, рік випуску – 2013-й.

Сам безпілотник ніс станцію тактичної розвідки, тепловізор і радіолокаційну станцію, і був збитий силами АТО у небі над селищем Піски. Цей літальний апарат перебуває на озброєнні підрозділів РФ, що вчергове підтверджує пряму участь як регулярних військових формувань ЗС РФ, так і сучасної російської техніки у агресії проти України.

16 11 12 13 14 15

Українські нацгвардійці  проходять реабілітацію після несення служби за програмою НАТО

Відповідно до «Програми декомпресії SAS (Закінчення місії)» військовослужбовець проходить 3-4-денну програму відновлення і реабілітації, де є медик, психолог, фізінструктори. Накопичення внутрішніх емоцій, яке людина отримує в зоні бойових дій, в екстремальних умовах, залишається у тому місці, де відбувається реабілітація. Досвід західних країн використовується і при підготовці військових у тренувальних центрах.

Наші партнери допомагають Україні сучасним медичним обладнанням

Агентство зі співробітництва та координації Туреччини придбало сучасний експертний апарат УЗД для Дніпропетровського військового госпіталю.

Через конфлікт на сході країни до діагностики висуваються особливі вимоги. Такий апарат дозволить проводити не лише якісне дослідження всіх органів і систем людини, а й серйозні маніпуляції під контролем УЗД. Слід зазначити, що за рік у 15 лікарнях області пройшли лікування понад 5 тисяч поранених військових.

22 21

Водночас українські патріоти зібрали додаткові кошти для закупки медичного обладнання для Миколаївського госпіталю. Військові медики отримали два інгалятора, монітор добового артеріального тиску, монітор пацієнта та електрохірургічний апарат.

32 31

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців

Після місяця служби в зоні проведення Антитерористичної операції запорізьких міліціонерів змінили їхні бойові побратими. Вони виконували завдання з охорони стратегічно важливих об’єктів Маріуполя, забезпечуючи належну роботу блокпостів та охороняючи безпеку мирних громадян. За професійне виконання службових обов’язків запоріжців відзначило як керівництво донецької міліції, так і штабу Антитерористичного центру. Усім співробітникам зведеного загону оголошено подяку, а бійців, які проявили себе найбільше, нагородили цінними подарунками та грамотами.

PM959image005 PM105image004 PM363image006 PM442image008 PM537image007 PM670image003 PM678image001

Незважаючи на напружену ситуацію на передовій, наші військові шанують традиції й знаходять час для святкування днів, що дорогі кожному українцю

Так, учора військовослужбовці 24-го окремого батальйону ЗСУ на Луганщині, одягли подаровані волонтерами вишиванки й приєдналися до святкування. Також військові привітали всіх українців, які сповідують християнство східного обряду, зі святом Вознесіння Господнього.

49-8 41 42 43 44 45 46 47 48 49 49-1 49-2 49-3 49-4 49-5 49-6 49-7

Сьогодні ми розповідаємо про українських героїв-розвідників, які виконують бойові завдання поблизу Авдіївки

Люди, які несуть бойову службу на передньому краю та щодня заглядають в обличчя смерті, – особливі.

Сивочолий командир розвідроти ВДВ з позивним «Дід» розповів, що розвідники постійно виконують бойові завдання, по крихтах збирають інформацію про наміри противника та бойову обстановку. Майже щодня перебувають під кулями терористів, ризикуючи життям. Більшість бійців цього підрозділу вдягнули армійські однострої восени минулого року. Левова частка – це добровольці, які стали контрактниками. Вони пройшли Донецький аеропорт, стійко утримали важливі позиції та відбивали атаки бойовиків. Неодноразово вступали у бойове зіткнення з ворожими диверсійно-розвідувальними групами. При цьому не з «шахтарями» чи «трактористами», а з кадровими російськими військовими спецпризначення, про що свідчать їхні металеві жетони-смертники.

Кулеметник з позивним «Боцман», розповів, що його бойове хрещення відбулося в середині січня цього року, під час оборони «Донецької фортеці». Сьогодні він несе службу за кілька кілометрів від тимчасово окупованого Донецька.

58 51 52 53 54 55 56 57

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар