Як проведуть літо кіровоградські школярі?

З 2 по 9 червня при загальноосвітніх школах Кіровограда буде діяти 40 закладів літнього відпочинку денного перебування, на базі яких будуть сформовані профільні загони мовного, художньо-естетичного, військово-патріотичного та  хореографічного напрямків.

Про це заявила днями начальник управління освіти Кіровоградської міськради Лариса Костенко.

За словами Лариси Давидівни на харчування дітей у звичайних загонах заплановано 11 грн на дитину, а у профільних – в межах 6. На безкоштовне харчування мають право діти пільгових категорій: діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти, батьки яких загинули, постраждали, або беруть участь у проведенні АТО, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Лариса Костенко стверджує, що під час відпочинку діти будуть відвідувати художній музей, літературно-меморіальний музей  Карпенко-Карого, меморіальний музей Кропивницького, картинну галерею «Єлисаветград», музей О. Осьмьоркіна, бібліотеки ім. Бойченко та Гайдара, обласну філармонію, обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, ДЮЦ, міську станцію юних техніків, «Каскад». Для тих учнів, які виявили бажання провести шкільну таборівку на воді, буде працювати басейн. Максимальна кількість осіб, які вмістить басейн, – до 200. На даний момент уже 30 учнів виявили бажання піти на плавання.

Для 40 учнів кіровоградських шкіл працюватиме «Літня школа» на базі машинобудівельного коледжу, де 8-класники можуть поглибити свої знання з технічних та економічних дисциплін.

Плануванням дня займатимуться педагоги шкіл, узгоджуючи розклад дня з батьками та дітьми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар