Посвідчення “Учасник бойових дій” отримали 37 мешканців Олександрійщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Щоб отримати статус учасника бойових дій АТО треба зібрати чимало довідок, сформувати пакет документів і зрештою дочекатися рішення спеціальної комісії при Міністерстві оборони України. Процедура непроста й по суті довготривала. Часто військові змушені місяцями збирати необхідні довідки, аби врешті-решт отримати підтверджуючий документ. На Олександрійщині такий надано лише 37 військовим – учасникам АТО.

І майже стільки ж ще очікують на посвідчення, яке б підтвердило їхню участь у військових операціях на Донбасі. Дехто з бійців, щоправда, статус учасника АТО оформляє безпосередньо через те відомство, у якому й значився, не звертаючись до військкомату. «І таких достатньо, – говорить Андрій Карло, військовий комісар Олександрійського об’єднаного військового комісаріату. – Сюди відносяться й представники Нацгвардії та Прикордонної служби України. 37 осіб, а це переважно мешканці Олександрійщини та кілька з Петрівського району, отримали посвідчення через військкомат, мають статус учасника бойових дій, а це значить, що їхні прізвища внесено до єдиного реєстру пільговиків. І тепер з документом на руках вони можуть звернутися в органи соціального захисту та отримати відповідні пільги».

Саме ж посвідчення дає право на безкоштовні ліки та медичне обслуговування, путівки в санаторії, а також призначення дострокової пенсії за віком. Зможуть військовослужбовці економити і на проїзді у громадському транспорті, отримати земельну ділянку чи певні знижки на оплату житлово-комульних послуг тощо.

«Окрім того, родичі бійців, загиблих в АТО, поступово отримують від держави разову матеріальну допомогу у розмірі 609 тисяч гривень. Переважна більшість таких родин її вже отримала, а решта – очікує, адже документи перебувають на доопрацюванні», – повідомив комісар.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар