Олександрівські мости в аварійному стані (ФОТО)

На сьогодні в Олександрівці в аварійному стані знаходяться шляхопровід через залізницю та міст через річку Тясмин, зведені у 60-х роках минулого століття.

Таку інформацію озвучила голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борота. З її слів, відрізки дороги, на яких розташовані ці об’єкти, перебувають на балансі Олександрівської селищної ради, хоча весь автошлях „Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв” державного значення.

За підрахунками, зробленими ще у 2012 році, ремонт шляхопроводу та мосту було потрібно 33 мільйони гривень, з яких лише виготовлення проектно- кошторисної документації коштувало біля мільйона гривень.

Зрозуміло, що вже у ці дні вартість проведення всіх ремонтних робіт значно зросла. Ні районний, ні, тим більше, бюджет селищної ради таких коштів немає.

За дорученням голови обласної державної адміністрації з цього приводу була проведена нарада, на якій вивчались усі пропозиції по вирішенню цього питання.

Районна державна адміністрація і районна рада ініціюватимуть клопотання до Кіровоградської обласної ради про виділення необхідної суми на виготовлення проектно-кошторисної документаціїз обласного бюджету. “Наявність проектно-кошторисної документації дасть можливість подати клопотання щодо ремонту шляхопроводу за рахунок коштів державного резервного фонду наступного року”, – зазначила Ольга Борота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар