На Кіровоградщину прибула перша леді України (ФОТО)

Сьогодні, 20 травня, на Кіровоградщину прибула Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, перша леді Марина Порошенко, та представники посольства Японїї в Україні.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, першим пунктом у маршруті високопоставлених осіб стала Златопільська гімназія міста Новомиргород, де гостям продемонстрували результати втілення спільного українсько-японського проекту з покращення умов навчання.

Загальна вартість виконання робіт становить 1089,4 тис грн, з них 907,8 тис грн надано посольством Японії в рамках грантової допомоги, а 181,6 тис грн – кошти, виділені з міського бюджету. За ці гроші було придбано і встановлено металопластикові вікна та двері для гімназії, відремонтовано покрівлю, змонтовано підвісну стелю, встановлено енергозберігаючі світильники, відремонтовано фасад приміщення. Також було придбано одномісні і двомісні анатомічні парти, учительські столи, стільці. Оновлено шкільні дошки, меблі медичного кабінету, придбано сучасні компютери та інгалятор.

Під час виступу Марина Порошенко наголосила: “Ми зібралися в маленькомі селі на Кіровоградщині заради вас і вашого майбутнього, любі діти! Я хочу подякувати високоповажному послу Японії за допомогу Україні і її дітям. Діти ростуть, розвиваються, і ми робимо все, щоб вони росли в хороших умовах, навчалися людяності, зростали патріотами, любили свою країну, щоб були щасливими. Бажаю вам гарних оцінок і мирного неба!”. Після цього перша леді вручила директору навчального закладу сертифікат на придбання оргтехніки.

Посол Японії Сумі Шігекі під шквал оплесків привітався українською мовою і заявив: “Ваша країна зараз знаходиться у важкій ситуації. І всі японці зараз переживають за Україну і підтримують Україну. Ми сподіваємось, що в Україні незабаром настане спокій. І ми пишаємося співпрацею з вами. Діти, коли ви будете вчитися в цій школі, памятайте,що ми, японці,  з Україною. Слава Україні!”

Також з промовою перед учнями виступив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко: “Шановні діти, ми реалізовували цей проект для вас, тож вітаю з його завершенням. Дійсно, Україні зараз дуже не просто, і я хочу подякувати нашим східним друзям і партнерам за те, що вони подають нам руку дружби і підтримки, допомагають реалізовувати реформи і такі важливі проекти. Завдяки підтримці японців придбано обладнання ща 1 млн доларів для обласної лікарні. Тут лікуватимуться як мешканці Кіровоградщини, так і люди, які виїхали з палаючого Донбасу. Наші відносини з Японією мають багаторічну історію. Зокрема хочу подякувати українським і японським спортсменам, які створили в Кіровограді школу бойових мистецтв, які сприяють розвитку спорту і культури в Україні”.

Олександр Сенченко, голова Новомиргородської РДА, також подякував уряду і народу Японії за підтримку розвитку освіти на Новомиргородщині.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар