Кіровоградці бігали в пам’ять про людей, які померли від СНІДу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями у Кіровограді відбувся благодійний пробіг, приурочений до Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу. Дистанцію, яку подолали учасники (від площі Героїв Майдану до Фортечних Валів), символічно назвали шляхом розуміння, єдності та допомоги.

Прикрасивши одяг червоними стрічками і зробивши благодійний внесок (10 грн), учасники пробігу гуртом подолали цей шлях. У результаті учасники марафону отримали позитивний заряд енергії, а найшвидші бігуни – грамоти і медалі. Після урочистої церемонії нагородження переможців, усі разом запустили в небо сотні червоних кульок у пам’ять про тих, хто не зміг побороти недугу.

Як розповів організатор акції Олександ Олександров (керівник кіровоградського відділення всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД), усі зібрані кошти будуть направлені на функціонування дитячої кімнати денного перебування для ВІЛ-позитивних діток. Протягом кількох років центр фінансувався за рахунок грантів та допомоги з-за кордону. Але ці ресурси, за словами Олександра, вже вичерпані і грошей немає навіть на оплату оренди приміщення. Для цього потрібно треба близько 50 тисяч гривень на рік.

«Ціллю заходу було не лише вшанувати пам’ять людей, які померли від СНІДу, а й привернення уваги суспільства та влади до роботи єдиного дитячого центру, який з цього року залишився без фінансування. Ми запросили кожного депутата на пробіг, щоб разом вирішити цю проблему, але сьогодні… самі бачите, хто тут є». – наголосив Олександров.

Довідка. У третю неділю травня, громадськість в усьому світі відзначає День пам’яті померлих від СНІДу. Перша акція на підтримку ВІЛ-інфікованих та жертв СНІДу була проведена 1983 року в Сан-Франциско (США) ВІЛ-позитивними американцями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар